afera safari

Zbog lova u dalekoj Namibiji \"pao\" bivši šef Hrvatskih voda

Foto: VL
\'namibia3_nnn_unu_250411\'
Foto: VL
husarić (1)
Foto: Arhiva VL
\'namibia1_nnn_unu_180311\' Jadranko Husarić
05.04.2012.
u 14:51
Direktor Hrvatskih voda u lipnju 2009. uživao je na safariju u Namibiji koji je platio Crneković
Pogledaj originalni članak

Zbog lova u dalekoj Namibiji na red da primi USKOK-ovu optužnicu došao je i na nekadašnji čelni čovjek Hrvatskih voda Jadranko Husarić. Strastvenog lovca te Zorana Crnekovića (direktora tvrtke Vodoprivreda Lonja – Zelina) i Božidara Deduša USKOK je, naime, optužio pred Županijskim sudom u Zagrebu zbog primanja i davanja mita u gospodarskom poslovanju te zlouporabe položaja i ovlasti. 

Riječ je o takozvanoj aferi Safari o kojoj je Večernji list prvi pisao. Direktor Hrvatskih voda u lipnju 2009. uživao je na safariju u Namibiji, a  Husarićeve troškove podmirili su direktori tvrtki koje poslove često dobivaju od Hrvatskih voda. A jedan od direktora koji su platili Husarićev put bio je i Zoran Crneković. Večernji je u posjedu fotografija iz kojih je jasno da su Crneković i Husarić bili u SAD-u, da su bili u lovu na bizone, ali i da se kući najvjerojatnije nisu vratili praznih ruku.

Optužnica tako tereti Crnekovića i Deduša da su od početka 2009. do 9. rujna 2009. godine šefu Hrvatskih voda ponudili da će mu podmiriti podmiriti troškove putovanja i lova u Namibiji, kao i i troškove dopreme lovačkih trofeja iz Namibije u Hrvatsku. Zauzvrat je Husarić trebao osigurati poslove njihovim tvrtkama. Nakon toga Crneković organizira put u Namibiju. Paravan im je bilo stručno putovanje, a USKOK ih tereti da su na taj način u džep spremili novac koji im ne pripada. Avionske karte uknjižili su kao "usluge cestovnog prijevoza", a Husarić je lov na bizone, koji je stajao oko 150.000 kuna, iskoristio da upiše i radne sate. 

USKOK je u optužnici, sukladno Zakonu o oduzimanju imovinske koristi ostvarene kaznenim djelom i prekršajem, predložio oduzimanje protupravno stečene imovinske koristi od okrivljenika.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 42

SE
sezose
15:34 05.04.2012.

Sad malo okriviš Barišića, nagodiš se za malo po prstima i psi laju i karavane prolaze

Avatar commentator
commentator
15:53 05.04.2012.

O\'šo on na \"big gain\" u afriku, k\'o što je u svoje vrijeme išo Usa presjednik Ruzvelt. Kako mora da mu skače adrenalin ovako fotografiran usred svog (ne)djela. Morao je još i nogusinu stavit na truplo, tako se prije radilo. Možda će u paklu takve tipove, životinje ganjati, sa puškama i strelama, dok će ti lovci bježat i skrivat se dok ih koja ne pogodi, i onda opet, iznova bježi i skrivaj se, dok te ga nađe metak.

DU
Deleted user
15:25 05.04.2012.

nema kruha dok motika ne zvoni seljacino