POLOŽEN KAMEN TEMELJAC

Započela izgradnja središnjeg paviljona sisačke Opće bolnice

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
Polaganje kamena temeljca za novi središnji paviljon Opće bolnice
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
Polaganje kamena temeljca za novi središnji paviljon Opće bolnice
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
Polaganje kamena temeljca za novi središnji paviljon Opće bolnice KATEGORIJE News OPIS
04.04.2018.
u 15:35
On će donijeti novu kvalitetu, ne samo u komfornom smislu, nego i dijagnostičku i terapijsku kvalitetu koju će pacijenit itekako osjetiti.
Pogledaj originalni članak

Do kraja siječnja 2020. bit će završena gradnja središnjeg paviljona sisačke Opće bolnice "Dr. Ivo Pedišić". Kamen temeljac objekta vrijednog 106 milijuna kuna koji u sisačku bolnicu donosi i objedinjeni hitni prijem te dnevnu bolnicu u srijedu su zajednički postavili ministar zdravstva Milan Kujundžić, ravnatelj bolnice dr. Tomislav Dujmenović te župan sisačko-moslavački Ivo Žinić.

"Ovaj objekt vrlo je važan za bolnice paviljonskog tipa kao Sisak. On će donijeti novu kvalitetu, ne samo u komfornom smislu, nego i dijagnostičku i terapijsku kvalitetu koju će pacijenit itekako osjetiti" rekao je ministar Kujundžić istaknuvši kako statistike pokazuju da je u ustanovama s razvijenim dnevnim bolnicama učinkovitije liječenje za 20 do 25 posto od onih bez dnevne bolnice.

"Naša će bolnica dobiti novih 8400 kvadratnih metara prostora u kojem ćemo, uz dnevnu bolnicu i hitn prijem, smjestiti laboratorije i hemodijalizu. Najveću dobrobit će imati oni koji će  se liječiti u našoj bolnici, ali značajno će se poboljšati uvjeti rada naših liječnika i osoblja koji će raditi u suvremenim prostorima s najmodernijom opremom"  rekao je ravnatelj sisačke bolnice dr. Tomislav Dujmenović.

"Cijena gradnje je 106 milijuna kuna od kojih je 70 milijuna osigurano iz europskih fondova, 20-ak milijuna dat će ministarstva, a ostatak će biti plaćen iz sredstava Sisačko-moslavačke županije. Drago mi je što smo, nakon osam godina pripremanja, počeli i s gradnjom bolnice" dodao je župan Ivo Žinić.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

PR
propalismoFranjoskroz
17:49 04.04.2018.

Uvijek je lijepo vidjeti uhljebe na okupu.Evo recimo da bi ove tri štetočine dobile svoju placu svaki mjesec, stotinu radnika, ponavljam, stotinu radnika mora hrmbati cijelu mjesec

Avatar Dinamo BBB
Dinamo BBB
17:00 04.04.2018.

Ma vidi ti ova tri guzičara ! Kao, oni nešto kopaju pa rade ! Sigurno su ovom debelom pukle hlače na guzici od muke ! A ovaj genijalac ministar zdravstva se smiješka ko ona stvar na nove gaće !