Mučili zarobljenike

Za ratni zločin kazneno prijavljen 21 pripadnik JNA

Foto: Screenshot/YouTube
Za ratni zločin kazneno prijavljen 21 pripadnik JNA
25.09.2013.
u 13:02
Pripadnici JNA su u travnju 1992. godine tijekom napada i zauzimanja Kupresa uhitili i zarobili 23 pripadnika HVO-a te su ih odveli u vojni zatvor na području Knina gdje su ih fizički i psihički zlostavljali.
Pogledaj originalni članak

Policija u Šibeniku je podigla kaznene prijave protiv 21. vojnika JNA osoba osumnjičena za ratni zločin protiv ratnih zarobljenika na štetu 23 pripadnika Hrvatskoga vijeća obrane. Svi osumnjičeni su nedostupni.

- Utvrđeno je da su osumnjičeni kao pripadnici vojne policije Jugoslavenske narodne armije u vremenu od 6. – 11. travnja 1992.g., prilikom napada i zauzimanja područja Kupresa, uhitili i zarobili 23 pripadnika Hrvatskog vijeća obrane. Odveli su ih u vojni zatvor na području Knina, gdje su ih fizički i psihički zlostavljali. Osumnjičeni su potom oštećene 24. travnja do 14. svibnja 1992.g. premjestili u Okružni zatvor Knin gdje su i nadalje bili izloženi fizičkom i psihičkom zlostavljanju. Uslijed zlostavljanja dvojica preminula, a ostali oštećeni su trajni invalidi - istakli su iz šibenske policije.

Protiv osumnjičenih su podnijete kaznene prijave Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku

>>Novo suđenje 
Vladi Trifunoviću za ratni zločin

 

PREDRAG MIŠIĆ PEĐA

Zbog rata s obitelji u Srbiji ne razgovara. Na pitanje je li ikad zapucao na brata, kazao je: 'Vjerojatno.... da. Teška tema'

Predrag Mišić Peđa vukovarski je branitelj koji je agresorima pružao otpor sve do pada grada 18. studenog kada je sa 182 suborca odveden na Ovčaru. Bio je zarobljen u srpskom logoru. I danas se bori da Vukovarci žive bolje, a spominje se kao mogući DP-ov kandidat za ministra branitelja. Sve užase koje je u ratu proživio ispričao je svojedobno za Večernji list

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.