U jako lošem stanju

Vrijedi 4 milijuna eura: Vila u kojoj je živjela Jovanka Broz ide na prodaju

Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
Vrijedi 4 milijuna eura: Vila u kojoj je živjela Jovanka Broz ide na prodaju
18.09.2018.
u 14:46
Sigurno je nećemo držati dugo zaključanu - rekao je Jovan Vorkapić, direktor Republičke direkcije za imovinu
Pogledaj originalni članak

Vila u Beogradu u kojoj je nekad živjela Jovanka Broz uskoro će biti ponuđena na prodaju ili dana u zakup. Država Srbija, naime, ne može izdvojiti 2,5 milijuna eura za renoviranje vile u Ulici kneza Aleksandra Karađorđevića 75, pišu Novosti.

- Država je, kao vlasnik, slobodna da radi s vilom ono što misli da je najsvrsishodnije. Sigurno je nećemo držati dugo zaključanu - rekao je Jovan Vorkapić, direktor Republičke direkcije za imovinu. Kaže da postoji nekoliko zemalja koje traže baš ovakve objekte za potrebe svojih diplomatsko-konzularnih predstavništava.

Bivši dom nekadašnje prve dame SFRJ bio je zaključan od njezine smrti 2013. do ove godine, dok je trajao ostavinski postupak. Kuća od 750 kvadratnih metara, prekoputa Belog dvora, u izuzetno je lošem stanju, a procjene su da zdanje vrijedi oko 4 milijuna eura. Međutim, cijenu bi mogli srušiti trošni zidovi, vlaga...

Pogledajte video o misterioznim ljudima - tko su zelena djeca, svjedokinja Kennedyjeva ubojstva...

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 16

Avatar Manolique
Manolique
15:04 18.09.2018.

Ima jedna vila na sjeveru Zagreba i baš se dobro održava. Svaki političar obećava da će je otvoriti za javnost ali kad jednom uđu u nju zaljubi se u ukus komunističkih vođa. Ne da se iz nje ni Kolinda vanka.

Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
21:36 18.09.2018.

Njezino a ni jednu jedinu ciglu ugradila u nju nije, pa kako onda njezino ili državno ako je oteto, dajte malo levičari objasnite taj fenomen vaših vila i stanova po centru.

Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
20:15 18.09.2018.

Kažu da je mogla smazat cjelog odojka a neki dan čitamo kako je o svemu odlučivala jer si Tito ni šlic nije mogao sam zatvoriti... prije toga opet čitamo kako je JBT bio psihički bolesnik i sav je drhtao sakrivši se u mišju rupu prilikom desanta na Drvar.. dajte jednom istinu o tom Rusu ili šta već sve bio samo ne Zagorac