nepoštivanje odluke

Vlasnica kafića gostima posluživala kavu, policija zapečatila kafić

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Ilustracija
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
Prazne terase kafića
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
Prazne terase kafića
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
Prazne terase kafića
10.04.2020.
u 14:24
U okviru redovnih aktivnosti na provjeri poštuju li se odluke Stožera civilne zaštite, policija je oko 13 sati iz jednog kafića u Taru čula razgovor
Pogledaj originalni članak

Istarska policija će Državnom inspektoratu prekršajno prijaviti 47-godišnju vlasnicu kafića u mjestu Tar na poreštini koja je u četvrtak gostima posluživala kavu, unatoč zaštitnoj mjeri zatvaranja ugostiteljskih objekata s ciljem sprječavanja širenja pandemije koronavirusa.

Iz policije su u petak priopćili kako su, u okviru redovnih aktivnosti na provjeri poštuju li se odluke Stožera civilne zaštite, oko 13 sati iz jednog kafića u Taru čuli razgovor.

Ušavši u taj objekt za šankom su zatekli 47-godišnju vlasnicu koja je troje gostiju za stolovima poslužila kavama.

"Budući da je ugostiteljski objekt bio otvoren, a što je suprotno Odluci o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja Stožera civilne zaštite RH, policija će o počinjenom prekršaju obavijestiti Državni inspektorat", ističu u policiji.

Inače, kazne za nepoštivanje odluke o zatvaranju ugostiteljskih objekata radi suzbijanja širenja virusa su prvo pečaćenje objekta na 30 dana, odnosno sve dok je na snazi odluka Stožera.

Zatim slijede i novčane kazne od pet tisuća kuna za odgovornu pravnu osobu i tri tisuće za fizičku.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

Avatar Ćuprija - moja partija
Ćuprija - moja partija
14:27 10.04.2020.

Dok se objekti ne počnu plijeniti, ništa od reda.

DH
dalibor.hren
17:38 10.04.2020.

Koliko godina će dobiti vlasnica? Ili ćem i za nju sakupljati milodare?

Avatar Antikomunist
Antikomunist
16:49 10.04.2020.

Zašto policija ne obilazi i kažnjava pijance ispred malih trgovina danas ih oko dvadeserak lokalo ispred