CRNA STRANA REVOLUCIJE

VIDEO Policajci snimljeni kako udaraju 'Žute prsluke', napali i snimatelje

VIDEO Policajci snimljeni kako udaraju 'Žute prsluke', napali i snimatelje
06.12.2018.
u 16:32
Nakon što su shvatili da ih snimaju, napali su i snimatelje videa
Pogledaj originalni članak

Jedan od čestih primjera policijske brutalnosti prema prosvjednicima u Parizu snimljen je u subotu u blizini Slavoluka pobjede, prenosi Mirror

Na videu se prikazuje sukob interventne policije i prosvjednika u prostoru lanca brze prehrane- Burger Kingu. Prosvjednici leže na podu i drže se za glave dok ih policajci udaraju palicama, a navodno su drugim prosvjednicima na ulici i gazili po glavi. 

Pogledajte nasilan sukob policije i prosvjednika u Burger Kingu:

Navodno su se prosvjednici pokušali skloniti od prosvjeda i suzavaca kad su policajci ubacili nove suzavce u Burger King te ih počeli udarati. 

Nakon što su shvatili da ih snimaju, kako prolaznici tako i novinari, policajci su pustili 'Žute prsluke' i napali snimatelje, što je i vidljivo na kraju snimke. 

Samo na subotnjem prosvjedu bilo je 400 uhićenja i oko 100 teže ozljeđenih. Agresivniji prosvjednici palicama razbijaju i izloge dučana, a oštećen je i poznati Slavoluk pobjede.

Predsjednik Macron je zbog učestalih nasilnih prosvjeda odustao od reforma kojima bi se povećale cijene goriva, no vjeruje se da će se prosvjedi nastaviti zbog drugih problema u državi.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 16

MO
morejeslano
17:23 06.12.2018.

U subotu će se ponovno održati veliki protest u cijeloj Francuskoj, koji se uživo moze pratiti na youtube. Traže ostavku Makrona i uvođenje referenduma.

MO
morejeslano
17:54 06.12.2018.

Danas je Reuters objavio vijest da EU planira popustiti članicama EU koje nisu spremne primati izbjeglice poput mađarske. Za uzvrat će zemlje koje ne žele azilante morati platiti ili plaćati pomoć za neke humanitarne projekte.

MA
majmudin
21:05 06.12.2018.

Koliko je velika demokracija???? onoliko koliko je duga policijska palica....vidljivo iz naj demokratskijih zemalja...