PROMOCIJA U GOSPIĆU

Veliko zanimanje za prvu knjigu ravnatelja NP Plitvička Jezera

Foto: Iva Vidović/VLM
branislav šutić (1)
Foto: Iva Vidović/VLM
branislav šutić (1)
Foto: Iva Vidović/VLM
branislav šutić (1)
19.03.2011.
u 13:15
Okupljenima, ali i svome dragome prijatelju, obratio se i ministar Darko Milinović, koji nije skrivao ponos.
Pogledaj originalni članak

Dvorana Veleučilišta Nikola Tesla u Gospiću bila je sinoć premalena za sve koji su željeli prisustvovati predstavljanju prve knjige Branislava Šutića, privremenoga dekana Veleučilišta te ravnatelja najpoznatijeg Nacionalnog parka Plitvička jezera.

Kao politolog i profesor na gospićkom Veleučilištu, Šutić je napisao knjigu naziva "Državno i političko uređenje Republike Hrvatske". Na promociji se okupila krema ličke politike, od Darka Milinovića, ministra zdravstva, Dražena Jurkovića, državnog tajnika u ministarstvu zdravstva, župana ličko-senjskog Milana Jurkovića, gradonačelnika Gospića i Senja, Milana Kolića i Darka Nekića do gosta Radovana Fuchsa, ministra obrazovanja.

O knjizi je govorilo nekoliko uglednih ljudi, ponajviše iz političkog svijeta tijekom začetka samostalne Hrvatske.

Ugledni sveučilišni profesor i politolog, Branko Caratan, inače dugogodišnji prijatelj Branislava Šutića i lički zet, kako je ponosno istaknuo, rekao je kako se politologija zasigurno riješila svih dječjih bolesti i pokazala da može biti korisna u društvu kada čovjek iz ličke sredine piše politološku knjigu. Kazao je kako se autor u knjizi dotiče nekoliko važnih tema među kojima je istaknuo ulazak Hrvatske u EU.

O prvom autorskom djelu Branislava Šutića govorili su i Onesin Cvitan, ratni ministar unutarnjih poslova, danas profesor na splitskom Pravnom fakultetu, Branko Babac, ministar pravosuđa prve Vlade RH te Siniša Tatalović, savjetnik predsjednika Ive Josipovića, svi dugogodišnji prijatelji profesora Šutića.

U svojim osvrtima na knjigu svi su se složili u jednome, da je ona pristupačna svakome, lakoga i zanimljivoga štiva, ne napisana samo za studente već i za širu publiku, namijenjena podizanju političke kulture.

Autor Šutić, pun emocija i ponosan na sinoćnje zanimanje nakon gotovo tri godine rada na knjizi, posebno se zahvalio svojoj obitelji, također nazočnoj na promociji, te svojim najbližim suradnicima.
- Na pisanje me potaknuo permanentan kontakt sa studentima i problemi s kojima se oni susreću. Bilo mi je bitno da studenti mogu lakše i jeftinije doći do literature, kazao je pred okupljenima autor Šutić istaknuvši kako je promocija njegove prve knjige "poseban trenutak u mom životu".

Okupljenima, ali i svome dragome prijatelju, obratio se i ministar Darko Milinović, koji nije skrivao ponos.
- Nekada u prijatelju ne poznajete sve njegove vrijednosti. Slušajući danas razmišljanja o ovoj knjizi moram Šutiću čestitati, ali i zahvaliti na njoj. Iako knjigu imam neko vrijeme, namjerno je nisam pročitao jer sam htio čuti riječi stručnjaka pa ću sutra sjesti i sa zanimanjem čitati, kazao je ministar na kraju 90-minutne promocije.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

RA
radoslobađa
14:45 19.03.2011.

Zanimljivo društvance komunista, udbaša, političkih kurvetina, skojevaca

Avatar zampzmija
zampzmija
22:33 19.03.2011.

Alaj smo se sastali bećari,poltron do poltrona poštenjačine..bivše ,,KOMUNJARE,,a sada ADEZE DOMOKRADICE

KA
karambita
11:37 20.03.2011.

A da ih priupitamo kako se krumpir sadi, ma ni jedan nema pojma, samo prazna prica, tj, sviranje qurcu....ebes rad, bolja je ladovina