SVJETSKI USPJEH

Veliko priznanje Ivanu Đikiću: Primljen u američku Akademiju znanosti i umjetnosti

Foto: Petar Glebov/PIXSELL
Ivan Đikić
Foto: Američka akademija znanosti i umjetnosti
Ivan Đikić
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
Ivan Đikić prošli je tjedan postao član American Academy of Arts and Sciences
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
Ivan Đikić
21.10.2019.
u 13:59
Vijest o tome priznanju radu hrvatskog znanstvenika koji radi na Sveučilištu Goethe u Frankfurtu, u Genentechu u San Franciscu te na Institutu Max Planck objavljena je još u travnju.
Pogledaj originalni članak

Ugledni hrvatski znanstvenik Ivan Đikić, ovog vikenda na svečanoj ceremoniji koja je održana u Cambridgeu u Massachusetsu, primljen je u Američku akademiju znanosti i umjetnosti. 

Ivan Đikić objavio je na Twitteru fotografiju sa svečane ceremonije. 

- Kakvo uzbuđenje. Potpisao sam se u knjigu. Hvala rukovodstvu i osoblju Američke akademije znanosti i umjetnosti kao i svim govornicima i kolegama na porukama i zajedničkoj radosti. Bila je čast. Sjećanja će trajati.... - naveo je uglednik znanstvenik na Twitteru. 

 

Vijest o tome priznanju radu hrvatskog znanstvenika koji radi na Sveučilištu Goethe u Frankfurtu, u Genentechu u San Franciscu te na Institutu Max Planck objavljena je još u travnju. Ukupno 200 znanstvenika u pet kategorija primljeno je ove godine u Akademiju, a među najuglednijim članovima akademije nalaze se Albert Einstein, Ngozi Okonjo-Iweala, Thomas Jefferson, Eudora Welty, J. Robert Oppenheimer, Willa Cather i Pablo Picasso. 

Na službenoj stranici Akademije objavljeno je sljedeće: - Predsjednik Akademije David W. Oxtoby i predsjednica Upravnog odbora Nancy C. Andrews objavili su da je u Akademiju u 2019. primljeno više od 200 izvanrednih pojedinaca. Imena novih članova navedena su u nastavku prema područjima i specijalnostima i po abecednom redu. 

Foto: Američka akademija znanosti i umjetnosti
Ivan Đikić

 

 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 18

Avatar Asterix
Asterix
14:26 21.10.2019.

Izgleda da su u Hrvatskoj stroži kriteriji.

LA
lakočemo
15:59 21.10.2019.

veliki čovjek svjetskog kalibra samo .ga mi be poštujemo ...sramota

GV
golub Vaso
14:19 21.10.2019.

za HAZU HDZ nije dovoljno dobar