Toplinski val

Velika Britanija bilježi najtopliji listopad u posljednjih 350 godina

Foto: 'Photoshop'
Velika Britanija bilježi najtopliji listopad u posljednjih 350 godina
14.10.2011.
u 17:56
Hrvatska se neće moći pohvaliti ljetnim vrućinama, no prevladavat će sunčano razdoblje.
Pogledaj originalni članak

Britanija bilježi najtopliji listopad, a predviđa se da će temperature biti više nego u nekim dijelovima ljeta. Dok se u Hrvatskoj privikavamo na prohladnu jesen, u Velikoj Britaniji očekuju sunčano vrijeme i danas i sutra. Jučer je zabilježeno 20,8 Celzijevih stupnjeva, a iste temperature meteorolozi predviđaju za vikend. 

U središnjoj Engleskoj uživaju u lijepom vremenu u najtoplija dva tjedna listopada u posljednjih 350 godina. Ovakva toplinska situacija utječe na biljke zbog čega i drugi put u godini cvjetaju narcisi. Ovakvo razdoblje neće potrajati s obzirom na to da se sljedećeg tjedna očekuju hladnije temperature i kiša.

Hrvatska se ne može pohvaliti ljetnim vrućinama te će se temperatura za vikend kretati oko 11 Celzijevih stupnjeva, dok će najhladniji dan biti upravo krajem tjedna u Gospiću gdje će temperatura iznositi -1 stupanj. Bez obzira na hladnoće, čeka nas sunčan vikend.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

FL
flick
02:58 15.10.2011.

Prije 350 godina su mjerili temperaturu??

FL
flick
02:59 15.10.2011.

Znači od 1661. g. su mjerili temperaturu i zapisivali rezultate? Sorry, ali ne vjerujem....

DA
damocles
07:05 15.10.2011.

ko ih *ebe, nek im bude 100 stupnjeva