Afera zemljišta

V. Cetinski i ostali ponovo pred sucem zbog poslova s D. Končarem

Foto: Duško Marušić/PIXSELL
V. Cetinski i ostali ponovo pred sucem zbog poslova s D. Končarem
12.04.2011.
u 16:07
Rovinjskom odvjetniku Željanu Hrvatinu danas je, pak, određen jednomjesečni pritvor
Pogledaj originalni članak

Rovinjskom odvjetniku Željanu Hrvatinu, sedmoosumnjičenom zbog malverzacija “Končarevim zemljištima” i štete od 35 milijuna kuna tvrtci Kermas ulaganja, istražni sudac Županijskog suda u Puli Svetislav Vujić odredio je pritvor zbog opasnosti od utjecaja na suoptuženike i svjedoke, a odbio je pak odrediti pritvaranje zbog mogućnosti ponavljanja djela i bojazni da se krije.

Što se pak tiče bivše doministrice turizma Vinke Cetinski, Marina Sorge i Romine Hrvatin, sudac će ih sutra ponovo ispitati te nakon što dopune svoje obrane odlučiti o pokretanju istrage protiv njih i pritvaranju.

Podsjetimo, Vinka Cetinski i njezinih šestoro poslovnih suradnika uhićena je pod sumnjom da je zlouporabila položaj i ovlasti tijekom 2008. i 2009. godine, kada je bila članica uprave u Kermas ulaganju, tvrtci Danka Končara, te da su pod krinkom kupovine više zemljišta u Istri, na kojima je Končar planirao graditi vile, varali na cijeni i prikazivali da parcele vrijede više nego što su plaćene. Protiv svoje bivše poslovne suradnice Končar je podnio kaznenu prijavu prošle godine, a u međuvremenu mu je jedan od bivših suradnika V. Cetinski pristao vratiti dio novca.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

Avatar Nesalomljiva
Nesalomljiva
19:24 12.04.2011.

ne možeš vjerovat da se ovo događa u zemlji hrvatskoj, da je pravosuđe uhitilo nekoga zbog nečijeg propalog biznisa, a nije uhitilo one koji svakodnevno taje državnu lovu!!! je li ovdje u pitanju oštećenje državnog proračuna ili privatnog džepa tajkuna, čije se porijeklo love ne zna. kad je bila riječ o sitnoj ribi, mojoj prijateljici, kojoj je lopuža koja se bavila nekretninama, opelješila lovu za kupovinu zemljišta i izgradnju kuće, a ova to prijavila policiji, policija joj je rekla da podnese privatnu tužbu, jer da to nije njihova stvar! a kad je riječ o jednom končaru, koji ima love ko blata, onda državno pravosuđe skače na sve četiri noge i nema veze je li uopće i koliko je država oštećena, stavljaju potencijalne krivce u zatvor. nevjerojatno ali istinito!!! očito je lik imao love za dobro podmazivanje hrvatskog pravosuđa!!! fuuuuuuj za jebene dvostruke kriterije!!! fuuuuj

Avatar stravaxx
stravaxx
21:13 12.04.2011.

ma dobro tko li je taj končar da se država toliko trudi oko njegovih silnih milijuna.... nisam baš siguran da je jadničak baš totalno nevin u toj priči a nitko ga niti jednom riječi ne spominje. kako li je samo preživio ove godine a navodno mu ukrali te silne milijune.... fakat lopovluk a la croatie....

MU
mala ulica
00:28 14.04.2011.

Hmmm! Jeste li vidjeli fotku gdje se nalazi ured tog Kermas-a? Nekakva oronula zgrada sagradjena krajem sedamdesetih. Pa zar to nije bilo dovoljno ovom Mr.Končar-u za alarm. Ili je možda htio pecati u mutnom jer je tako možda riba veća. Kada je izvukao manju ribu nešto se najogunio jer nije bilo kako je planirao. Čini mi se da su ovdje svi mudri.