osijek

Uzrok eksplozije nije eksplozivna naprava, jedna žena i dalje kritično

Foto: JVP Osijek
požar, eksplozija, osijek (1)
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
eksplozija, tvornica žigica (1)
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
eksplozija, tvornica žigica (1)
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
eksplozija, tvornica žigica (1)
29.05.2011.
u 13:01
Stanje Danijele V. je i dalje izuzetno teško. Priključena je na aparate koji dišu za nju. Ružica K. je stabilno.
Pogledaj originalni članak

Plan je bio u subotu završiti s čišćenjem prostorija bivše osječke tvornice žigica Drava i točno u podne proslaviti preseljenje u pogon u Brijest. Umjesto slavlja, pet djelatnica tvrtke Drava International završilo je zbog eksplozije u bolnici. Danijela Valkai (33) iz Luga i Ružica Kistoth (50) iz Korođa s teškim ozljedama.

– Stanje Danijele V. je i dalje izuzetno teško. Priključena je na aparate koji dišu za nju. Ružica K. je stabilno – kazao je voditelj odsjeka jedinice za intenzivno liječenje KBC-a Osijek dr. Josip Ivić.

Policijskim očevidom, rekao nam je glasnogovornik PU osječko-baranjske Marko Ćaleta, isključena je mogućnost da je uzrok eksplozije vojno-formacijsko sredstvo ili eksplozivna naprava.

Stvarni uzrok utvrdit će se vještačenjem izuzetih tragova u Centru za krim vještačenja Ivan Vučetić u Zagrebu. Do tada se, dodaje, neće prejudicirati s mogućom odgovornošću vlasnika tvrtka pa i drugih koji su ondje skladištili razne materijale.

>>Pet žena stradalo u eksploziji u bivšoj tvornici žigica

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

OB
-obrisani-
17:48 29.05.2011.

Naravno burić i kompanija nemaju vremena da se pozabave stvarnim problemima grada ali imaju za skupljanje jeftinih političkih bodova.

ST
Stole1
19:47 03.06.2011.

Uzrok eksplozije su vjerojatno oksidirajuće soli ili možda njihove smjese sa gorivom koje se koriste u izradi šibica.