SREĐIVALE PREDMETE

Uhićene nagrađivana sutkinja i šefica agencije za nekretnine

Foto: pixabay
Sud
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL/Ilustracija
sudnica
03.11.2016.
u 21:22
Sutkinja Antonija Božina dobila je službene zahvale svog šefa zbog brzine i postignutih rezultata. Novac je primala od Gordane Alavanje
Pogledaj originalni članak

Antonija Božina, sutkinja Stalne službe u Benkovcu zadarskog Općinskog suda, jučer je uhićena zbog sumnje da je u zamjenu za sređivanje predmeta uzimala novac, zloupotrijebivši tako svoj položaj i ovlasti.

USKOK sumnja da joj je mito davala također uhićena Gordana Alavanja, vlasnica agencije Gordana registrirane u Benkovačkim Selima za promet nekretnina. Obje bi danas tijekom dana trebale biti odvedene u Split. Prije uhićenja USKOK – po čijem su nalogu pretraživani sud i agencija – zatražio je od Državnog sudbenog vijeća da sutkinji Božini ukine imunitet, što je i učinjeno.

Prema do sada raspoloživim podacima, Alavanja je od stranaka čije je je kuće prodavala ili rješavala uknjižbe uzimala novac i zatim dio davala sutkinji, da “sredi” sve onako kao joj je odgovaralo. Navodno je riječ o desetak spornih predmeta riješenih u korist fizičkih osoba.

Antonija Božina imenovana je sutkinjom Općinskog suda u Zadru 2012. godine, a već sljedeće godine od predsjednika suda Željka Rogića primila je zahvalu zbog značajnih rezultata postignutih u godinu i pol rada. Na lanjskom tradicionalnom božićnom domjenku sudac Rogić je sutkinju Božinu uvrstio u top deset djelatnika tog pravosudnog tijela.

S 208 riješenih parničnih predmeta u prošloj godini bila je druga po broju riješenih parničnih predmeta od svih parničnih sudaca. K tomu, priznanje je dobila i “zbog organizacijskih sposobnosti izraženih u vođenju Stalne službe ovoga Suda u Benkovcu, na dislokaciji u Obrovcu”.

Ime Gordane Alavanje u medijima se pojavilo prije sedam godina nakon što je nekadašnji politički emigrant Rado Pejić, i član Udruge bivših političkih zatvorenika Goli otok iz Karina, bio deložiran iz kuće koju je kao nedovršenu prizemnicu dobio od države te u nju uložio sto tisuća eura.

Naime, vlasnica kuće bila je otišla u Srbiju i nakon nekoliko godina opunomoćila je Alavanju da proda njezinu kuću, što je ova i učinila pa je naposljetku Pejić izbačen. Tvrdio je da mu država, bez obzira na uložena značajna sredstva, nije ponudila mogućnost prvokupa, prozivajući za interesnu spregu suce i vlasnike agencija za nekretnine.

Prema podacima iz Poslovne Hrvatske, agencija je blokirana, a vlasnica je od lani predsjednica Udruge za očuvanje i uzgoj smilja “Smilje Karin Kunovac” registrirane na istoj adresi kao i agencija.    

>> Njemačku tvrtku prevario za 1,5 mil. eura

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

RI
ribar110
22:13 03.11.2016.

I sto sada na ovo reci ako kazem da prezimena aktera sve govore reci ce da sam nacionalisticki zadojen

ST
Splicanka_Tessa
13:52 04.11.2016.

Draga Marina, citam ovaj vas tekst i nista ja ne razumijem. Ko sta, koga cega.Daj nam provjerene informacije ili prestani da radis ovaj posao. Nije ovo za tebe, svi tekstovi koje ti pises nemaju smisla.