POSJETITELJI AKVARIJA GLEDALI POROD

Ugriz morskog psa ubrzao porod

Foto: Reuters
Ugriz morskog psa ubrzao porod
VL
Autor
Ana Šk
11.11.2009.
u 08:53
Fiona Davies iz aucklandskog akvarija kazala je kako nije neobično da morski psi napadaju i grizu jedni druge i kako je preuranjeni porod vjerojatno spasio život mladunčadi jer da se ženka porodila noću bez svjedoka, njezine bi mlade najvjerojatnije pojeli drugi morski psi u akvariju.
Pogledaj originalni članak

Posjetitelji novozelandskog akvarija ostali su zabezeknuti kada je pred njihovim očima trudna ženka morskog psa porodila četvero mladunaca. Trudnu ženku ugrizao je drugi morski pas pa su posjetitelji bez daha promatrali kako joj iz ranjene maternice nestaje podmladak. Odmah su dojavili osoblju što se događa.

Brzom reakcijom mladunčad su sklonili u drugi akvarij na sigurno, a tamo je dežurna veterinarka zašila maternicu ranjene ženke nakon što je u njoj pronašla još četvero malih morskih pasa. Svih osmero mladunaca preživjelo je.

Fiona Davies iz aucklandskog akvarija kazala je kako nije neobično da morski psi napadaju i grizu jedni druge, iako ona to još nije vidjela svojim očima. Dodala je kako je ovakav neobičan i preuranjen porod zapravo spasio život mladunčadi jer da se ženka porodila noću bez svjedoka, njezine bi mlade najvjerojatnije pojeli drugi morski psi u akvariju.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

OB
-obrisani-
09:20 11.11.2009.

Porod ili okot pitanje je novinarske pismenosti sad?