političari se pitaju

Udaljava li se Turska od EU?

Foto: Deutsche Welle video screenshot
Udaljava li se Turska od EU?
29.01.2014.
u 09:07
Posljednjih se dana na Bosporu rasplamsao spor o pravosuđu, nakon što su otpušteni deseci državnih odvjetnika. Ali i turski građani polako gube vjeru u europsku perspektivu svoje zemlje.
Pogledaj originalni članak

Već osam godina Bruxelles pregovara s Turskom o ulasku te zemlje u Europsku uniju. No, s obzirom na politiku premijera Recepa Tayipa Erdogana, bruxelleski političari pitaju se želi li šef vlade u Ankari doista svoju zemlju odvesti u Europsku uniju.

Posljednjih se dana na Bosporu rasplamsao spor o pravosuđu, nakon što su otpušteni deseci državnih odvjetnika. Ali i turski građani polako gube vjeru u europsku perspektivu svoje zemlje. Tek svaki treći Turčin smatra da njegova zemlja ima izgleda za pristup Europskoj uniji. Pritom turska lira pada i sve upućuje na to da i tursko gospodarstvo zahvaća kriza. Analitičari tvrde: žrtve unutarnjopolitičke borbe za moć su demokracija, pravna država i gospodarstvo.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

TU
turko
10:17 29.01.2014.

dugo je turska bila svijetlo među islamskim zemljama,ali nije im mjesto u eu,jer tamo ima več previše islamista i ne treba dolijevazi ulje na vatru,več treba razmisliti kako i te vratiti tamo odakle su došli oni ili njihovi očevi

XA
xaron
20:22 29.01.2014.

EU političari nisu bas nešto obrazovani, jer da jesu znali bi da Turska već 500 godina pokušava ući u dio Europe koji se sada zove EU. Prošli put ih je uspješno zaustavio Poljak Jan Sobijeski kod Beča , a sada to čini Erdogan kod Istanbula. Ipak će oni ostati na svom komadicu Europe zauvijek.

AA
aabbcc
11:39 29.01.2014.

Ulaskom Turske bi se otvorilo eu-trziste na kojem bi i Hrvati mogli nesto prodati pa i svoju proizvodnju pokrenuti....Dakle nije sve crno !