Motiv nepoznat

Ubijen glavni savjetnik slavne nobelovke, napadač ga upucao u zračnoj luci

Foto: Screenshot Facebook
Ubijen glavni savjetnik slavne nobelovke, napadač ga upucao u zračnoj luci
29.01.2017.
u 21:46
Jedan taksist pokušao je spriječiti ubojicu no ovaj je u njega ispalio nekoliko hitaca
Pogledaj originalni članak

Pravni savjetnik mijanmarske liderke San Suu Kyi i njezine stranke, Nacionalne lige za demokraciju, ubijen je na aerodromu u Yangonu nakon povratka s putovanja. Napadač je pucao u njega čim je izašao iz zračne luke. Policija je potom uhitila napadača.

"Kad sam zaustavio moj automobil kod zračne luke, vidio sam tijelo Ko Nija na nogostupu izvan zračne luke i nisam mogao vjerovati da se to dogodilo", rekao je Thet Paing Soe, prijatelj ubijenog i NLD pristaša. Rekao je da kada je ubojica htio pobjeći da ga je policija uhitila.

Prijatelj koji se našao tamo u trenutku kada je Ko Ni upucan rekao je da je jedan taksist pokušao spriječiti ubojicu no da je ovaj u njega ispalio nekoliko hitaca. Taksistovo stanje zasad je nepoznato.

Neki mediji pišu da je Ministarstvo informiranja identificiralo osumnjičenog kao Kyi Linna iz Mandalaya. Motiv ubojstva zasad nije poznat.

Aung San Suu Kyi je mijanmarska (burmanska) političarka i aktivistica. Dobitnica je nagrade Saharov za slobodu govora 1990., te Nobelove nagradu za mir 1991. godine za nenasilnu borbu za demokraciju i ljudska prava.

> > Misteriozna smrt ruskog špijuna koji je sudjelovao u izradi kompromitirajućeg dosjea o Trumpu

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.