Nema mira

U žestokom okršaju turska vojska ubila je tri kurdska pobunjenika

Foto: AFP/PIXSELL
U žestokom okršaju turska vojska ubila je tri kurdska pobunjenika
14.06.2011.
u 21:00
Više stotina vojnika, uz podršku helikoptera, sudjelovalo je u operaciji razbijanja grupe od desetak članova Kurdistanske radničke partije (PKK)
Pogledaj originalni članak

Turska vojska ubila je trojicu kurdskih pobunjenika u okršaju u središnjem dijelu zemlje, što je prvi ozbiljan incident od parlamentarnih izbora održanih u nedjelju. Čelnik zabranjene Kurdistanske radničke partije (PKK) Abdulah Odžalan zaprijetio je iz zatvora "ratom" ako vlada ne započne pregovore s kurdskim predstavnicima do 15. srpnja. Više stotina vojnika, uz podršku helikoptera, počelo je operaciju razbijanja grupe od desetak članova PKK rano jutros u pokrajini Sivas, daleko od uobičajene zone konflikta s kurdskim separatistima na jugoistoku Turske.

Premijer Recep Tayyip Erdogan, čija je stranka pobijedila na izborima u nedjelju, rekao je da su neki službenici dosad razgovarali s Odžalanom, ali da njegova vlada neće pregovarati s PKK-om, koji su Turska, SAD i Europska unija uvrstile u terorističke organizacije.

U novom sazivu turskog parlamenta bit će 36 poslanika s kurdskom podrškom, za razliku od dosadašnjih 22.

 

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 18

OB
-obrisani-
02:57 15.06.2011.

Zivio nezavisni Kurdistan !!!

PA
Pasdaran
00:50 16.06.2011.

Marsijanac, kurdska domovina je IRAN.

OB
-obrisani-
23:32 14.06.2011.

mijenjati pijuna za kralja nikad nije bilo dobro kao ni vjerovati zeni koja laze