NEMOGUĆNOST ISPORUKE

U ponedjeljak sjednica Vijeća za obranu zbog borbenih aviona

Foto: Ured predsjednice
U ponedjeljak sjednica Vijeća za obranu zbog borbenih aviona
11.01.2019.
u 15:40
Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović izrazila je nadu da će se naći brzo rješenje za obnovu borbenog zrakoplovstva
Pogledaj originalni članak

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović izrazila je nadu da će se naći brzo rješenje za obnovu borbenog zrakoplovstva, priopćeno je u petak iz Ureda predsjednice nakon sastanka predsjednice i vrhovne zapovjednice Oružanih snaaga RH s ministrom obrane Damirom Krstičevićem i načelnikom Glavnog stožera Mirkom Šundovom.

"Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Mirko Šundov izvijestili su predsjednicu Republike i vrhovnu zapovjednicu Oružanih snaga Kolindu Grabar Kitarović o jučerašnjem sastanku s predstavnicima Države Izrael, koji su ih obavijestili o nemogućnosti isporuke zrakoplova F-16 Barak, prema specifikacijama iz ponude.

U ponedjeljak, 14. siječnja 2019. godine, održat će se sjednica Vijeća za obranu s ciljem predstavljanja izvješća o postupku nabavke borbenih zrakoplova. Predsjednica Republike je zatražila od načelnika Glavnog stožera da na sjednici podnese detaljno izvješće o trenutačnom stanju borbenog zrakoplovstva.

S obzirom na politički konsenzus o zadržavanju sposobnosti borbenog zrakoplovstva, Predsjednica Republike izražava nadu da će se proces obnove borbenog zrakoplovstva nastaviti s ciljem čim bržeg iznalaženja rješenja. Na nastavak procesa modernizacije Republiku Hrvatsku obvezuju stanje i perspektive borbene tehnike Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, a žurnost u postupanju uvjetovana je  neopravdanim višegodišnjim odgađanjem odluke o budućnosti borbenog zrakoplovstva i trenutnim stanjem nakon remonta iz 2013. godine," kaže se u priopćenju Ureda predsjednice RH.

>>Pogledajte video: Tri borbena aviona F-16 sletjela na Pleso

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 37

IN
intelektualac
15:27 11.01.2019.

Od kada je to svima vama odjednom stalo do tih aviona. Sjećam se dobro kako ste napadali Krstičevića da što ima kupovati takve krntije itd itd...dajte molim vas - ko nizašto nije sposoban, taj uvijek ismijava druge.

ST
stefj
16:23 11.01.2019.

A što sad, ili će se odustati ili uzeti stare krame iz Amerike, nema treće. Neće Amerikanci dozvoliti kupovinu Gripena, kao što nisu dozvolili Slovačkoj ili Bugarskoj... Znači Grčka ili Nacionalna garda, pa onda u tvornicu na doradu. Taj scenarij nam daje gole avione bez svega ostalog potrebnog za veću cijenu nego cijeli paket od Izraelaca... Onda moramo opet uzeti Izraelce za ostatak ako se želi napraviti bilo kakav transfer tehnologije... Baš me zanima što će biti u ponedjeljak, da li nešto konkretno ili opet političke gluposti. Mislim da će se odustati, a u najboljem slučaju pokrenuti proces ispočetka...

DU
Deleted user
16:32 11.01.2019.

Koliko sada imamo eksadrila?