Modernizacija dječjih igralitšta

U Ivanić-Gradu uređena i opremljena vanjska igrališta

U Ivanić-Gradu uređena i opremljena vanjska igrališta
25.01.2019.
u 18:48
Ravnateljica vrtića nada se da će do kraja pedagoške godine sva igrališta biti dovršena.
Pogledaj originalni članak

U Ivanić-Gradu, u suradnji s INA-om, ostvaren je projekt preuređenja dječjih vanjskih igrališta edukativnim spravama.

- Izuzetno sam sretan što smo u suradnji s INA-om napraviti ovaj projekt! INA je sufinancirala i izašla Ivanić-Gradu u susret sa 70 tisuća kuna, a Grad je dao 100 tisuća kuna da se napravi jedan objekat za malu djecu kako bi se podigla kvaliteta objekta vrtića kako bi se mališani mogli i lijepo igrati na otvorenom.

Vidimo ovdje mnoštvo didaktičnih sprava koje su zanimljive i zabavne djeci koja će uživati u igri. Grad Ivanić, osim ovog projekta, ima pripremljene i druge projekte za predškolski uzrast. Zahvaljujem se INA–i na potpori i u ovom projektu. Ivanić-Grad ima stvarno jako dobru suradnju s INA-om dugi niz godina. Ovo je još jedan veliki projekt za našu malu djecu! – hvali se zamjenik gradonačelnika Ivanić-Grada Željko Posilović.

Direktor Inine Proizvodne regije središnja Hrvatska Dinko Vidaković govori da je "Ivanić-Grad kolijevka naftnog rudarstva u Hrvatskoj" te dodaje da je naša naftna kompanija na tom mjestu prisutna skoro 70 godina zbog čega se odnos grada i kompanije može nazivati i "suživotom". Pohvaljuje INA-u što je prepoznala ovakav projekt kao važan i pomogla u njegovom ostvarenju. Nada se daljnoj suradnji s INA-om što će omogućiti kvalitetniji život svim građanima.

- Danas bi se htjela zahvaliti što je Grad i naša lokalna zajednica, te naravno donator INA, shvatio i prepoznao važnost predškolskog odgoja, te što su nam donirali ovako prekrasno igralište koje će obogatiti materijalno okruženje u kojem djeca borave. Izuzetno je važan boravak djece na zraku gdje će se moći igrati bezbrižno i sigurno.

Naime, igralište je sada moderno, izgrađeno od posebnih materijala; nije drveno, ne zahtijeva mnogo održavanja, i zbog toga smo iznimno sretni i zahvalni Gradu što vodi brigu o predškolskom odgoju i što je u suradnji s INA-om omogućio ovako lijepo igralište. Igralište se nalazi u centralnom objektu dječjeg vrtića Ivanić-Grad. Namijenjeno je za jednu odgojnu skupinu i ovdje će boraviti djeca te skupine. Nastavljamo i s izgradnjom igrališta i na prednjem dijelu koje je financirano iz sredstava INA-e, te na Žeravincu, a i dalje će se financirati uz potporu Grada.

Do kraja pedagoške godine, mi se nadamo, sva igrališta će biti opremljena. Ovdje su prekrasni tuneli, penjalice, tobogani, edukativni paneli, dakle sve ono što je potrebno djeci da bi igra bila kvalitetna, zabavna i da bi djeca uživala na ovom prostoru. Još jednom zahvaljujem se u ime djece i svih djelatnika dječjeg vrtića - rekla je ravnateljica Dječjeg vrtića Ivanić-Grad Marina Čalušić.

Dječji vrtić pohađa 435 djece predškolskog uzrasta koja su raspoređena u 20 skupina na 5 lokacija. Ivanić-Grad sistemski radi na povećanju kvalitete života svojih stanovnika s posebnom pozornošću na djeci.

Istraživanje Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo pokazuje da u Hrvatskoj 35 posto djece u dobi od 8 godina ima prekomjernu tjelesnu masu što nas svrstava u prvih pet europskih zemalja s tim problemom.

Također, 56 posto djece provodi dva ili više sata gledajući televiziju ili pak korištenjem pametnih telefona što se vikendom povećava na malo manje od 90 posto.

Senj - Orkanska bura

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.