Predsjednički kandidat Miroslav Tuđman protukandidate bi odveo pred USKOK

Tuđman: Da je ovo pravna država, pola kandidata ne bi završilo utrku

Foto: Arhiva VL
Tuđman: Da je ovo pravna država, pola kandidata ne bi završilo utrku
14.12.2009.
u 13:15
Bez suverene i samostalne politike, kaže Tuđman, Hrvatska ne može riješiti ni svoj međunarodni položaj kao zemlja partner niti može riješiti gospodarske probleme.
Pogledaj originalni članak

ŠIBENIK - Obilježavajući 10. obljetnicu smrti prvog hrvatskog predsjednika i Dan ljudskih prava državni organi počeli su pretresati stanove i privoditi hrvatske generale i dužnosnike, a taj je čin samo pokazatelj da smo postigli moralno dno u vođenju službene politike, jer se dogodilo to da je Haaški sud zatim morao stati u obranu hrvatskih generala od hrvatske države i hrvatske službene politike. Sud je presudio da se ne smiju provoditi nalozi tužiteljstva jer se načinom na koji je to učinjeno suspendira suverenost hrvatske države, što je samo posljedica politike Mesića, Račana, Sanadera i Kosor, čija je koalicija odustala od načela zaštite suvereniteta i hrvatskih građana - rekao je predsjednički kandidat Miroslav Tuđman danas u Šibeniku, ističući kako on i njegov program, koji jedini kaže da se odluke moraju donositi u Zagrebu, a ne Bruxellesu ili Haagu, nema ozbiljnog protukandidata ni alternative.

Bez suverene i samostalne politike, kaže Tuđman, Hrvatska ne može riješiti ni svoj međunarodni položaj kao zemlja partner niti može riješiti gospodarske probleme, jer je očito da se i rješenja u gospodarstvu rade nauštrb suvereniteta i samostalnosti i gospodarske samostojnosti.

Kao ozbiljnog protukandidata ne uvažava nijednog konkurenta, te tvrdi da oni postoje samo u virtualnom svijetu i sponzoriranim anketama "koje nisu istraživanje javnog mnijenja nego pokušaji kreiranja javnog mnijenja".   

- Čini mi se da ova duga kampanja ide na štetu ovih koji su krenuli rano i ušli s mnogo  novca u kampanju u vrijeme kad ljudi loše žive, a da nisu rekli odakle im sav taj novac. Svi znaju ili predmnijevaju da dolazi iz javnih sredstava, da je samo zaobilaznim putovima preusmjeren u njihove kampanje. Da pravna država funkcionira, bar polovica tih kandidata ne bi završila kampanju jer bi morali USKOK-u objašnjavati odakle im novac - rekao je Tuđman. 

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 31

SM
smjeskoh
14:39 14.12.2009.

Samo vi dijelite minuse, hehe

IB
Ivana Brkić Ćubela
13:31 14.12.2009.

Da jedan od prvih kandidata koji ispunjava ove uslove za ispad iz igre si upravo ti, jer tebe Financira Crkva ..... da dalje ne nabrajam !!! Sponzore ...

PR
Protivcenzure
13:29 14.12.2009.

da je ovo pravna država ti bi bio u zatvoru.