Američki posljednji adut u siriji

Trump opet optužuje – Assad je bacio bojne otrove

Foto: Reuters/Pixsell
Idlib Sirija
Foto: Reuters/Pixsell
Idlib Sirija
Foto: Reuters/Pixsell
Idlib
23.05.2019.
u 09:19
Na području Idliba živi 3,5 milijuna ljudi, od kojih je oko 100 tisuća džihadista
Pogledaj originalni članak

Američki State Department opet je optužio režim Bashara al-Assada da je koristio kemijsko oružje, uključujući klor, na sjeverozapadu Sirije u provinciji Idlib, ali ga je odmah demantirao Sirijski opservatorij za ljudska prava, sa sjedištem u Londonu, kazavši da za to “nema dokaza”.

Od kada je Trump na vlasti, SAD je dva puta bombardirale Siriju, u travnju 2017. i u travnju 2018., upravo zbog navodnog korištenja kemijskog oružja od strane Assadova režima koju je objavio upravo Sirijski opservatorij za ljudska prava u suradnji s Bijelim kacigama. Ovog puta, nakon što su “uskrsnula poginula djeca i civili u Istočnoj Guti” od prošle godine govoreći kako su ih nagovorili džihadisti da glume, a prilog o korištenju kemijskog naoružanja prvi je objavio Sirijski opservatorij za ljudska prava, reagirao je i direktor opservatorija Rami Abdel Rahman tvrdeći kako su samo “džihadisti koji su povezani s Al-Qa’idom bili u tom sektoru navodnog napada te kako na tom području nije bilo civila.

Nakon što nije realiziran sporazum o demilitarizaciji i mirnoj reintegraciji koji je dogovoren između Putina i Erdoğana u Sočiju, a trebao se početi primjenjivati još 15. listopada 2018., kada se iz zone, široke između 15 i 20 kilometara, trebalo povući sve teško naoružanje, kao i “radikalni pobunjenici, uključujući Frontu al-Nusra i ostale džihadističke skupine”, te nakon nekoliko raketnih napada na rusku zračnu bazu u Khmeimim, ruska i sirijska vojska pokrenule su vojnu ofenzivu na provinciju Idlib.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

Avatar nekakav
nekakav
10:08 23.05.2019.

u američkim medijima ovakav scenario se počeo pisati prije 3-4 dana... sve je to poznato. najbolje da assad u dva dana ubije 2.500 ljudi, ko izrael u gazi, i bez puno buke dovrši stvar. ako vas nije bilo briga za palestince iz gaze, što se sad uzbuđujete radi ovih terorista, ako ih tolko volite, doma ih dovezite. znate, to su oni koji su klali djecu i slike slali internetom. nazivali ste ih umjerenom oporbom. podupirali. slali im pomoć, oružje. to su vaši prijatelji. saveznici.

ZI
zip123
09:38 23.05.2019.

Hahahaha,Iran pokazao zube pa se ameri okrenuli slabijem da se bruse.

DU
Deleted user
11:46 23.05.2019.

Na području Idliba živi 100 000 stanovnika previše... Samo žestoko i dalje ili vozi avionom u Njemačku i Francusku..