POSJET VELIKOJ BRITANIJI

Trump izvrijeđao gradonačelnika Londona: 'On je bezosjećajni gubitnik'

Foto: Reuters/PIXSELL
Donald Trump u Velikoj Britaniji
Foto: Reuters/PIXSELL
Donald Trump u Velikoj Britaniji
Foto: Reuters/PIXSELL
Donald Trump u Velikoj Britaniji
Foto: Reuters/PIXSELL
Donald Trump u Velikoj Britaniji
03.06.2019.
u 12:53
Laburist Khan je u nedjelju rekao kako je važno imati dobre odnose sa SAD-om, ali da Velika Britanija ne bi trebala "odmotavati crveni tepih" za Trumpa. Također je usporedio Trumpa s fašistima 20. stoljeća.
Pogledaj originalni članak

Donald Trump u ponedjeljak je nazvao gradonačelnika Londona "bezosjećajnim gubitnikom", nakon što je Khan kritizirao britansku vladu jer je pozvala Trumpa u državni posjet.

Trump je u ponedjeljak sa suprugom Melanijom sletio u Veliku Britaniju i započeo trodnevni posjet, a već prije slijetanja napao je Sadiqa Khana.

"Sadiq Khan, koji je po svemu napravio užasan posao kao gradonačelnik Londona, lakomisleno je neugodan prema gostujućem predsjedniku SAD-a, daleko najvažnijem savezniku Ujedinjenog Kraljevstva", napisao je Trump na Twitteru prije nego što je Air Force One sletio u zračnu luku Stansted blizu Londona.

"On je bezosjećajni gubitnik koji bi se trebao usredotočiti na kriminal u Londonu, a ne na mene", dodao je.

Laburist Khan u nedjelju je rekao kako je važno imati dobre odnose sa SAD-om, ali da Velika Britanija ne bi trebala "odmotavati crveni tepih" za Trumpa. Također je usporedio Trumpa s fašistima 20. stoljeća.

"To je mnogo ozbiljnije od dječjih uvreda koje bi trebale biti ispod razine predsjednika SAD-a", rekao je Khanov glasnogovornik.

"Sadiq predstavlja progresivne vrijednosti Londona i naše zemlje, upozoravajući da je Donald Trump najnečuveniji primjer rastuće krajnje desne prijetnje širom svijeta", dodao je.

Trumpa će raskošno ugostiti britanska kraljevska obitelj, ručat će s kraljicom Elizabetom, piti čaj s princom Charlesom i posjetiti Westminstersku opatiju, crkvu u kojoj se tisuću godina krune britanski monarsi.

Također će sudjelovati u 75. godišnjici obilježavanja Dana D, a ministar vanjskih poslova i kandidat za mjesto premijera Jeremy Hunt kazao je da bi posjet trebao biti iznad stranačke politike.

Hunt, koji je pozdravio Trumpa u zračnoj luci Stansted, rekao je da mu je Trump po dolasku spomenuo gradonačelnika. 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 44

WI
wiwe
13:27 03.06.2019.

Islamista Pakistanac siri mrznju prema slobodnome i civiliziranom suverenom Zapadnome svijetu. On je uspavac Islamista, i njemu je u interesu ukrcati sto vise islamista u Europu i Ameriku, ali mu je The Donald stao na put, zajedno sa svojim pametnim i slobodarskim Americkim narodom, pa sada siri mrznju prema civilizaciji, islamista.

WI
wiwe
13:37 03.06.2019.

Smetlar vrijedja Predsjednika najmocnije zemlje na kugli, prepametnoga covjeka, koji je otvorio na milione radnih mjesta svojim gradjanima, i nicim se drugim ne bavi, osim poslom, primjer svim Predsjednicima svijeta. A njegova je strancica pokosena na izborima, pa se sada koprca, gubitnik.

DU
Deleted user
13:13 03.06.2019.

A Sadiq Khan je rekao u Independentu da je „teror dio života u velegradu”. Jel’ to normalno?