Završila u pritvoru

Trčanje uz plažu pretvorilo se u noćnu moru: Znate li da ste ilegalno prešli granicu!

Foto: Thinkstock
Trčanje
Foto: Borna Filić/PIXSELL
Trčanje
Foto: Thinkstock
23.06.2018.
u 11:40
19-godišnja Cadella trčala je plažom u kanadskom White Rocku i u jednom trenutku prišao joj je carinski službenik i upozorio je kako je ilegalno prešla granicu.
Pogledaj originalni članak

Kada je krenula na lagano trčanje plažom u kanadskom White Rocku u toplo proljetno predvečerje Cedella Roman ni slutila nije u kakvu noćnu moru će joj se to bezbrižno trčanje pretvoriti, piše The Guradian.

Tu večer uživala je u šetnji uz plažu s mamom i sestrom koje su se u jednom trenutku odlučile vratiti kući, a 19-godišnja Cedella je odlučila otrčati malo. Na plaži nisu bili postavljeni znakovi kako u nekom trenutku s kanadskog prelazi na američko tlo, jer se takvi znakovi nalaze uz autocestu.

Kada je prešla granicu pristupili su joj službenici s američke granice i pritvorili su je. Dva tjedna je provela u pritvoru.
- Zaustavila sam se na plaži kako bi snimila jednu fotografiju i tada mi je pristupio carinski službenik i rekao kako sam ilegalno prešla granicu i mislila sam kako ću dobiti nekakvu kaznu ili upozorenje, ali nisam ni slutila kako ću završiti u pritvoru. - rekla je Cadella.

Njena majka ubrzo je službenicima na granici donijela njenu putovnicu kako bi dokazala da Cadella nije imala razloga za ilegalan prijelaz granice, ali djevojka nije odmah puštena kući.

Bilo je potrebno da imigracijski ured potvrdi kako se ne radi o ilegalnom prijelazu i da su svi dokumenti koje Cadella ima valjani. Dva tjedna im je trebalo da to učine i tek nakon dva tjedna puštena je kući. 

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

HR
hr76
12:03 23.06.2018.

Tako odgovorne zemlje čuvaju svoje granice! A mi ilegalcima organiziramo besplatan prijevoz kroz državu. I još ih pitamo jeste li zadovoljni uslugom, možemo li još što učiniti za vas ilegalne migrante? Ispada da nismo normalni mi koji granice prelazimo s dokumentima.

DU
Deleted user
12:17 23.06.2018.

Savršeno. Tako se poštuje zakon i vlastita zemlja. Ona je samo trčala ali je to mogao biti i netko sa drugačijim namjerama.

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
14:11 23.06.2018.

Cura je crnkinja i zato je bila zadrzana 2 tjedna. Tamo granica nije oznacena, ona je studentica iz Francuske, mogli su je samo privesti, provjeriti i pustiti. Tko jos iz Kanade bjezi u Ameriku, haha