Sastali se hrvatski i slovenski ministri

Traži se točka spajanja za novi most koji će povezati dvije države

Foto: Grad Mursko Središće
Traži se točka spajanja za novi most koji će povezati dvije države
27.05.2020.
u 21:49
- Taj prometno infrastrukturni projekt je i za Hrvatsku i za Sloveniju vrlo bitna poveznica dviju autocesta, i mislim da će u trenutku kad se zaobilaznica napravi, i kad se te dvije autoceste povežu, biti jako malo prilike da prijevoznici negoduju - rekao je ministar Horvat
Pogledaj originalni članak

U Murskom Središću sastali su se ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat i ministar gospodarskog razvoja i tehnologije Slovenije Zdravko Počivalšek, a tema je bila novi most preko rijeke Mure koji bi rasteretio promet kroz središte grada. Ministar Horvat zamolio je slovenskog kolegu za pomoć oko dinamike određivanja točke spajanja kako bi se počelo s izradom projektne dokumentacije novog mosta koji će povezivati Sloveniju i Hrvatsku, uključivši i novu zaobilaznicu.

- Taj prometno infrastrukturni projekt je i za Hrvatsku i za Sloveniju vrlo bitna poveznica dviju autocesta, i mislim da će u trenutku kad se zaobilaznica napravi, i kad se te dvije autoceste povežu, biti jako malo prilike da prijevoznici negoduju - rekao je ministar Horvat.

Ministar Počivalšek je istaknuo da je važno slovenskim i hrvatskim turistima omogućiti lakše prometovanje, pa će u okviru svojih ovlasti pokušati pomoći. Gradonačelnik Murskog Središća i saborski zastupnik Dražen Srpak rekao je da je projekt novog mosta i zaobilaznice važan ne samo za grad, nego i za Sloveniju i Hrvatsku. Prije ulaska Hrvatske u EU kroz centar Murskog Središća prolazilo je do 5000 teretnih vozila, a nakon toga njihov je broj povećan i do 18.000.

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.