PREMIJER ZAPRIJETIO

Thaçi: Uništit ćemo paralelne srpske institucije na Kosovu

Foto: Boris Ščitar/VLM/PIXSELL
Thaçi: Uništit ćemo paralelne srpske institucije na Kosovu
12.02.2013.
u 20:12
Svi oni koji nisu umiješani u ratne zločine moći će potražiti posao u lokalnim institucijama na sjeveru Kosova, pručio je Thaçi
Pogledaj originalni članak

– Paralelne strukture bit će raspuštene, a oni koji nisu bili umiješani u zločine, moći će zatražiti posao u lokalnim institucijama na sjeveru Kosova – rekao je kosovski premijer Hashim Thaçi u razgovoru s izvjestiteljicom za Kosovo Europskog parlamenta Ulrike Lunaček, javljaju mediji u Srbiji.

Thaçi je od Ulrike Lunaček i Europske unije zatražio da pomognu primjenu sporazuma koji su postignuti između Kosova i Srbije tijekom dijaloga u Bruxellesu. Iako je Beograd odbijao uopće razgovarati o paralelnim institucijama zdravstva, pravosuđa i policije (neki tvrde i sigurnosnih službi) na sjeveru Kosova koji su pod nadzorom Beograda, tema nastavka dijaloga u Bruxellesu 19. i 20. veljače, uz posredovanje visoke predstavnice EU Catherine Ashton, upravo su srpske paralelne institucije. Glavni pregovarač Ivica Dačić za Večernje je novosti izjavio da je spreman pregovarati i o toj temi, iako se u srpskoj javnosti stalno podsjeća da “bombaški napadi u Mitrovici, nasrtaji ekstremista na Visoke Dečane i zapaljive izjave dužnosnika iz Prištine imaju za cilj isprovocirati Beograd prije nastavka pregovora”.

– Samo pregovori i dogovori mogu smanjiti napetosti. Pitanje institucija na sjeveru Kosova je suštinsko i naša politika zasnovana je na platformi i rezoluciji Skupštine Srbije – rekao srbijanski premijer Dačić.

>> Dačić: Protivimo se ulasku Kosova u UN jer još nije riješen status

>> Mrkić: Veleposlanika Kosova mogu zvati predstavnikom svemira

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

BA
bacbos
21:34 12.02.2013.

Tjekom dijaloga ,nije postignut sporazum o ukinutku sjevernih institucija !

LO
lokun
20:31 12.02.2013.

Thaci, Thaci...

UR
u.r.a.r.
21:15 12.02.2013.

Ček' malo...jel rekao "uništiti ćemo ili raspustiti ćemo"???? Naslov sugerira jedno a tekst drugo. Složio bi se s naslovom iako bi to bile malo preteške riječi za današnju diplomaciju.