Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar mrkić:

Mrkić: Veleposlanika Kosova mogu zvati predstavnikom svemira

srpska zastava,srbija
Filip Brala/PIXSELL
11.02.2013.
u 09:51

Srbijanski ministar vanjskih poslova Ivan Mrkić rekao je da će časnik za vezu Prištine biti smješten u zgradi Izaslanstva EU u Srbiji i da to neće biti "nikakav ured".

Reagirajući na izjavu kosovskog ministra vanjskih poslova Envera Hodžaja kako je prije postignuta suglasnost da se ured koji će biti otvoren u Beogradu zove Ured za vezu Republike Kosovo i da je osoba koja će biti veza između Beograda i Kosova zapravo kosovski veleposlanik, srbijanski ministar vanjskih poslova Ivan Mrkić rekao je da će časnik za vezu Prištine biti smješten u zgradi Izaslanstva EU u Srbiji i da to neće biti "nikakav ured", javljaju mediji u Srbiji.

– Privremene vlasti u Prištini časnika za vezu mogu nazivati shodno svojim željama. Mogu ga zvati veleposlanikom ili predstavnikom iz svemira. Istina je da će u prostorijama EU u Beogradu raditi samo jedan čovjek koji će biti kontakt -soba za tehničke sporazume – rekao je Mrkić dodajući kako ta osoba ne može imati drukčije zvanje nego časnik za vezu.

Kosovski diplomatski izvori prije su tvrdili da će časnici za vezu u Beogradu i Prištini imati diplomatski status, što Beograd odlučno opovrgava.

Ključne riječi

Komentara 1

AL
aljustina
17:30 12.02.2013.

Sta god zlobnici pokusali da kazu, Kosovo nema stoicu u UN, a priznanje Kosova je protiv Ustava Srbije ai i protiv moralnih nacela svih ljudi u Srbiji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije