Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivica Dačić

Dačić: Protivimo se ulasku Kosova u UN jer još nije riješen status

Milanović Dačić (1)
Davor Javorović/PIXSELL
09.02.2013.
u 13:33

Za nas je nedopustivo, a za to imamo i potporu Federacije, da se pitanje članstva u UN rješava parcijalnim dogovorima - rekao je Dačić

Premijer i ministar unutarnjih poslova Srbije, Ivica Dačić izjavio je u New Yorku da Srbija ne može prihvatiti članstvo Kosova u UN zato što drži kako pitanje statusa Kosova nije rješeno već valja tragati za pravednim rješenjem koje će biti u interesu i Srba i Albanaca, javljaju mediji u Srbiji pozivajući se na priopćenje Vlade Srbije.

- Za nas je nedopustivo, a za to imamo i potporu Federacije, da se pitanje članstva u UN rješava parcijalnim dogovorima - rekao je Dačić u razgovoru s šefom misije Rusije u UN Vitalijem Čurkinom. Dačić je i u razgvoru s ruskim diplomaton potvrdio kako Srbija ne mijenja svoj stav kada je riječ o ulasku Kosova u UN te ustaknuo kako je \"za rješavanje problema Kosova potrebna potpora Rusije, Kine i drugih velikih zemalja, a ta je potpora utemeljena na vrijednostima međunarodnog prava i istine\".

>> Dačić će ovu aferu teško preživjeti, spasiti ga može jedino Bruxelles

- Jako smo zahvalni Rusiji na potpori koju nam pruža. Ruska Federacija principijelno i konstruktivno podupire Srbiju u cilju pronalaženja pravednog rješenja i osiguranja trajnog mira u regiji, a prije svega opstanka Srba. Najoštrije je osuđena svaka zlouporaba međunarodnih misija koja dovodi do učvršivanja kosovske neovisnost - rekao je Dačić. (mf VLM)

Ključne riječi

Komentara 3

BA
bacbos
16:11 09.02.2013.

Da je pravde nikad nebi usli u UN!

OB
-obrisani-
13:51 09.02.2013.

ivice...ti si gotov kad se vratiš imaju dokaze....transkripte i fotke družio si se sa pogrešnim ljudima

UG
ugljesa
17:25 09.02.2013.

Kosovo neće biti članica UN-a. Niti treba to da bude.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije