Ubojica uhićen

Svjedokinja: Klečala sam ispod šanka, Ivo mi je umirao na rukama

Foto: Anđelko Suhodolčan/24sata/PIXSELL
teo kastelan (1)
Foto: ''
'OLYMPUS DIGITAL CAMERA '
Foto: Anđelko Suhodolčan/24sata/PIXSELL
teo kastelan (1)
Foto: Anđelko Suhodolčan/24sata/PIXSELL
teo kastelan (1)
21.05.2011.
u 23:30
Odmah sam zvala policiju, no Ivo Tišljar na rukama mi je umro poslije pet minuta, rekla nam je šokirana Biserka Večerić
Pogledaj originalni članak

Klečala sam ispod šanka. Ivo mi je umirao na rukama, a Teo Kastelan s prozirnim pogledom ubojice hladnokrvno mu je iz pištolja u prsa s manje od pola metra ispalio metak. Taj trenutak nikad neću zaboraviti. U šoku sam, odlazim na injekcije, pijem tablete za smirenje i teško da ću ovaj posao ikad više moći raditi – rekla nam je poslije ubojstva Ivana Tišljara i ranjavanja njegova prijatelja Mladena Matule konobarica caffe bara Capar u Velikom Trgovišću, Biserka Večerić. Podrobno nam je ispričala kako se sve dogodilo.

– U četvrtak sam baš imala rođendan i Tišljar, koji je bio čest gost našeg lokala, rekao je da će navečer svratiti i platiti piće. S prijateljem Matulom došao je nešto poslije 22 sata, pili su za šankom, a onda je negdje u 22.30 upao Kastelan. Naručio je gemišt, a kako radimo do 23 sata, bila sam pospremala stol i stolce s terase. Dok sam prenosila stvari, u jednom trenutku bez ikakve svađe i povoda nastalo je komešanje. Kastelan se uhvatio za stražnji džep u kojem je imao pištolj, a Tišljar je to vidio i rekao mu: "Pucaj ak' si frajer". Kastelan je izvadio pištolj i hladnokrvno mu između prsa i vrata ispalio jedan hitac.

Tišljar se srušio prema meni, primila sam ga u naručje, kleknula na pod, no sekundu-dvije poslije toga Kastelan je ispalio još jedan hitac. U tom trenutku šokirani Matula krenuo je prema Kastelanu, no i u njega je ispalio metak u trbuh, okrenuo se i pobjegao motorom. Odmah sam zvala policiju i Hitnu, a čekajući ih, Ivo mi je na rukama umro poslije pet minuta – ispričala nam je Biserka i dodala kako joj je Kastelan izgledao jako čudno i činilo joj se da je bio i pijan i drogiran.

Kastelana je policija uhvatila oko 14.30 sati u Zaprešiću. Protiv njega policija je dosad podnijela nekoliko prijava, no isključivo zbog toga jer je upravljao autom u vrijeme dok mu je bila oduzeta vozačka. Mještani su dodali kako je u posljednje vrijeme Kastelan više puta viđen s pištoljem te da je po Trgovišću govorio da će osim Tišljara ubiti i dva njegova prijatelja.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 14

PA
partizancina
04:04 22.05.2011.

Neznam ni ubijenog ni ranjenog ni ubojicu ali ZNAM da se nikada nikakovi problemi ne rijesavaju na ovakan nacin na zalost Hrvatska nije jedina sa ovakovim vijestima

PO
ponekad
10:13 22.05.2011.

22.05.2011. u 09:40h crvenimak je napisao/la: HRVATSKA 1. LIPNJA 20013 CLANICA EU ++++ ma koga briga za to kad smo ko prosjačke gače.

UN
uncion
02:54 22.05.2011.

Iz perspektive nekog tko Tea dugo poznaje mogu samo izraziti koliko mi je ovo nevjerojatno. Jedino znam da je Teo uvijek bio ljudina, dobar ko kruh prema svima oko sebe. Zbog toga ne mogu zamisliti da mu je puknuo film na ovakav način. Mora da je bio strašno izgubljen u zadnje vrijeme, a i alkoholiziran van pameti da bude u stanju zapravo upucati nekog i u jednom trenutku sve pretvoriti u tragediju. Ponavljam, potpuno sam šokiran.