Foto: Reuters/Pixsell David Goodall
Foto: Reuters/Pixsell David Goodall
Foto: Reuters/Pixsell David Goodall
Foto: Reuters/Pixsell David Goodall
Foto: Reuters/Pixsell David Goodall

Danas će biti eutanaziran: Nisam bolestan samo ne želim više živjeti

09. 05. 2018. u 22:03 41
David Goodall (104) ne boluje od neke terminalne bolesti, ali je ocijenio da mu se kvaliteta života srozala i zato je vrijeme za odlazak

Australski znanstvenik (104), koji se odlučio podvrgnuti eutanaziji u Švicarskoj jer u to u njegovoj domovini nije dopušteno, otpjevao je u srijedu novinarima pjesmu i najavio da nestrpljivo čeka smrt u švicarskoj klinici u roku od 24 sata.

Radio za naciste Ugledni bečki pedijatar Hans Asperger djecu slao na eutanaziju

David Goodall ne boluje od neke terminalne bolesti, ali je ocijenio da mu se kvaliteta života srozala i zato je vrijeme za odlazak.

"Ne želim više živjeti", rekao je pred okupljenim novinarima i tv-kamerama u jednom hotelu u Baselu. "Sretan sam što ću sutra skončati i cijenim stručnu medicinsku pomoć zemlje koja mi je to omogućila", dodao je ne skrivajući radost.

Na pitanje koju bi glazbu izabrao slušati u posljednjim trenucima, rekao je da o tome nije razmišljao, ali da bi to možda bila 9. Beethovenova simfonija i zatim je odlučno zapjevao Odu radosti na njemačkom što je dočekano pljeskom.

Goodallu nije bilo dopušteno potpomognuto samoubojstvo u Australiji i morao je doputovati u Švicarsku.

"Radije bih skončao u Australiji, stvarno žalim što Australija kasni za Švicarskom" u pitanju prava na smrt, objasnio je.

Stogodišnjak se nada da će zanimanje medija za njegov slučaj potaknuti Australiju i druge zemlje da razmotre svoja zakonodavstva.

Goodall je neuspješno pokušao počiniti samoubojstvo početkom godine.

Potpomognuto samoubojstvo je nezakonito u većini zemalja svijeta i bilo je potpuno zabranjeno u Australiji dok ga nije legalizirala država Victoria.

NEIZLJEČIVA BOLEST Tužna priča sportašice: Ne mogu više patiti, podnijela sam zahtjev za eutanazijom...

Stavovi o eutanaziji ‘Svaki se bolesnik bori za samo još jedan dan života’

Moralno dozvoljeno Papa Franjo: Prekid terapeutskog nasilja nije eutanazija

UŠTEDA
Sezona grijanja nije gotova: Evo kako uštedjeti
pogledajte na vecernji.hr
  • 22:44 9. svibnja 2018.

    Pa da boluje od terminalne bolesti ne bi imao potrebe ubiti se. Osim, ako sam život smatramo terminalnom bolešću koji to na neki način i je. Ovako ste valjda mislili da ne proživljava teške bolove. Nemam nekakvo posebno mišljenje o ...

  • 23:03 9. svibnja 2018.

    Švicarci rade sve za novac. Banditska država. Izrael i Švicarska!

  • 07:45 10. svibnja 2018.

    neka dođe kod nas. Eutanizirat će ga režije

Komentirajte
Vecernji.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice vecernji.hr slažete se sa korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice vecernji.hr kliknite na "Slažem se".