BILA JE NA LIJEČENJU

Sudski vještak 2017. tvrdio: Nema opasnosti da će piromanka ponovno podmetnuti požar

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Požar u Mihaljevićima
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Požar u Mihaljevićima
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Požar u Mihaljevićima
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Požar u Mihaljevićima
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Požar u Mihaljevićima
29.07.2019.
u 13:37
U HAC-u ističu da i je 2017. protiv te radnice vođen kazneni postupak u sklopu kojeg je, po mišljenju sudskog vještaka, bilo nužno provođenje psihijatrijskog liječenja ambulantnog tipa nakon kojeg je utvrđena radna sposobnost te je istaknuo kako nema opasnosti od ponavljanja kaznenog djela
Pogledaj originalni članak

Iz HAC-a su potvrdili da su danas zaprimili službenu obavijest da Policijska uprava šibensko-kninska provodi kriminalističko istraživanje nad radnicom te tvrtke, a vezano za izazivanje požara u subotu u Dubravi kod Šibenika. Navode i da će ovisno o tijeku i nalazima policijske istrage poduzeti daljnje korake u smislu reguliranja radno-pravnog odnosa te zaposlenice.

U HAC-u  ističu da i je 2017. protiv te radnice vođen kazneni postupak u sklopu kojeg je, po mišljenju sudskog vještaka, bilo nužno provođenje psihijatrijskog  liječenja ambulantnog  tipa nakon kojeg je utvrđena radna sposobnost  te  je  istaknuo  kako  nema  opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Unatoč činjenici da  je zbog sumnje na počinjenje ovog kaznenog djela privedena radnica  HAC-a, Uprava Hrvatskih autocesta  zahvaljuje na požrtvovnom angažmanu radnika u službama održavanja, prometa i HAC-ovoj vatrogasnoj postrojbi koji su pravovremenom akcijom tijekom cijele subote i nedjelje do 14  sati  pridonijeli gašenju vatrene stihije i spriječili širenje požara na autocestu i naplatne kućice.

– Nažalost, sumnja na počinjenje ovog teškog djela ostavlja loš dojam na radnike Hrvatskih autocesta koji upravo tijekom turističke sezone ulažu najveće napore u održavanje sigurnog  i neometanog prometa autocestama. Hrvatske autoceste ovom prilikom izražavaju žaljenje zbog nastale štete i događaja koji je ugrozio imovinu i sigurnost brojnih građana i turista koji su se zatekli na ugroženom području – poručuju iz HAC-a.

Žena (53) je piromanka koja je i prije dvije godine podmetnula čak sedam požara. Ona je tada palila vatru na području Dubrave od 18. do 23. srpnja u šumi i na smetlištu u blizini obiteljskih kuća te na parceli svojeg susjeda improviziranim bakljama i upaljačem. Od krpa i ručnika natopljenih lož-uljem pravila je baklje, palila stari papir, suhu travu, raslinje...

Kako neslužbeno doznajemo, u subotu, kada je izbio požar, ona se prijavila se na posao oko 13.30,h, a dojava o požaru stigla je oko 13 sati. No u HAC-u će preko nadzornih kamera provjeriti je li se doista ona prijavila ili je to učinio netko umjesto nje.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 31

BO
borna1
13:48 29.07.2019.

ovaj put paralelno uz piromanku, krivičnu prijavu podići i protiv sudskog vještaka, zbog udruživanja u zločinačku organizaciju.

Avatar Asterix
Asterix
13:55 29.07.2019.

A i kod nas svatko može biti sudski vještak. Monty Pythonovci su za nas male bebe.

TR
tratincica68
13:45 29.07.2019.

Zatvorite je na 50 godina a ne na 2 miseca