Caucasus 2016

Sudjelovat će 12.500 vojnika: Rusija počinje s vojnim vježbama

Foto: Reuters/PIXSELL
ruska vojska
Foto: Reuters/PIXSELL
ruska vojska
05.09.2016.
u 13:32
U vježbama će sudjelovati neutvrđen broj zrakoplova, zajedno s crnomorskom i kaspijskom flotom, naoružanim postrojbama, pješaštvom i padobrancima.
Pogledaj originalni članak

Rusko ministarstvo obrane reklo je u ponedjeljak da su dugoplanirane opsežne vojne vježbe koje uključuju pripojeni Krim i rusku crnomorsku te kaspijsku flotu započele, a sudjelovat će 12.500 vojnika.  

Vježbe pod nazivom Caucasus 2016 slijede nakon razdoblja povišenih napetosti između Rusije i Ukrajine nakon što je Moskva optužila Kijev za slanje sabotera u cilju izvođenja bombaških napada na poluotoku. Kijev je to opovrgnuo.

Rusija je prošli mjesec izvela niz provjera borbene spremnosti u okviru priprema za vježbe.

Ministarstvo obrane opisalo je vojne vježbe Caucasus 2016., za koje su rekli da bi trebale trajati do 10. rujna, kao posljednju veliku vojnu vježbu ove godine.

Rečeno je da će vojne igre, koje će biti održane širom cijeloga ruskog južnog vojnog distrikta, biti test za zapovjednu sposobnost  planiranja, pripreme i izvođenja vojnih akcija i koordiniranja različitih tipova vojnih snaga.

U vježbama će sudjelovati neutvrđen broj zrakoplova, zajedno s crnomorskom i kaspijskom flotom, naoružanim postrojbama, pješaštvom i padobrancima.

>> Napetost raste u Europi: Amerikanci ne vjeruju Rusima i odbijaju sporazum o kontroli naoružanja

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

Avatar Eric Burdon
Eric Burdon
21:06 05.09.2016.

Novinari su podsetili oficira da se NATO oružje, uključujući i oružje za masovno uništenje, nalazi sve bliže ruskim granicama. Jedan čitalac novina pitao je da li se treba plašiti najgoreg - sukoba Severnoatlantskog pakta sa Rusijom. General je na pitanje odgovorio vicem. "Na internetu ide ovakav vic. Obama i njegovi generali raspravljaju u Pentagonu i ne mogu da se dogovore kada je najbolje da napadnu Rusiju. Na kraju pitaju Francuze. Francuzi kažu: ’Mi ne znamo, ali sigurno ne na zimu. Stvar će se loše završiti‘. Onda su odlučili da pitaju Nemce. Nemci su odgovorili: ’Mi ne znamo, ali sigurno ne na leto. Već smo pokušali‘. Šta da se radi? Neko je predložio da pitaju Kineze, jer su oni progresivni i uvek imaju nove ideje. Pitali su Kineze: ’Kada je najbolje vreme da se napadne Rusija?‘ Kinezi odgovaraju: Upravo sada! Rusija je počela da gradi ’Snagu Sibira‘, ’Turski tok‘, kosmodrom ’Vostočni‘, most na Krimu, a u bliskoj budućnosti Rusi žele da unaprede Bajkalsko-amursku magistralu, grade nove sportske objekte za Svetsko prvenstvo u fudbalu i atletici, planiraju da proizvode naftu na Arktiku… Sve u svemu, sada im je potrebno što je moguće više zarobljenika! - odgovorio je general.

JS
jan-sobjeski
08:15 06.09.2016.

zašto onda uvijek izgube....u filmovima

Avatar Ohjooj
Ohjooj
08:15 06.09.2016.

Krim očiti primjer - naseli tuđi teritorij svojim ljudima i reci im da se množe, za nekoliko godina to će biti tvoj teritorij. Isto kao i Kosovo i Makedonija, a sada se pitam što će biti nakon par godina od uvoza miliona i miliona muslimana...