TULUM

Studenti novinarstva velikim tulumom proslavili jubilarni, 50. broj Globala

Foto: Luka Stanzl/Pixsell
Global
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
Global
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
Global
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
Global
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
Global
16.11.2019.
u 17:34
Mjesečne novine Global, uz mentorstvo glavnog urednika Igora Weidlicha i voditelja projekta izv. prof. dr. sc. Igora Kanižaja, stvaraju studenti novinarstva na Fakultetu političkih znanosti, a nedavno su objavili svoj jubilarni, 50. broj.
Pogledaj originalni članak

Ne bave se senzacionalizmom i clickbaitom već bitnim temama a svoj posao rade uvijek etično i profesionalno. Pokrivaju sva područja od od studentskog života do kulture, sporta i lifestylea, a čitaju ih studenti svih zagrebačkih fakulteta i srednjih škola. 

Mjesečne novine Global, uz mentorstvo glavnog urednika Igora Weidlicha i voditelja projekta izv. prof. dr. sc. Igora Kanižaja, stvaraju studenti novinarstva na Fakultetu političkih znanosti, a nedavno su objavili svoj jubilarni, 50. broj. Obilježili su ga jučer velikim tulumom u lounge baru Hocus Pocus u Šubićevoj, ali ne prije nego što  prelomili i novi, 51. broj novina. Uz hitove prošlog i ovog stoljeća "lumpali" su do dugo u noć, a na slavlje su došli gotovo svi sadašnji, ali i mnogo bivših suradnika - danas mahom profesionalnih novinara u vodećim hrvatskim redakcijama. 

Foto: Luka Stanzl/Pixsell
Global

- Prije pet godina smo imali revolucionarnu ideju, htjeli smo pokrenuti novine u kojima će studenti moći naučiti sve što ima veze s tiskanim novinarstvom i biti spremni za tržište i pokazati ono najbolje od sebe. Ono što ga je držalo svih ovih godina bio je studentski duh - njihova motivacija, angažman, predanost poslu - kaže Kanižaj i ističe da su Globalovi novinari danas prepoznati među kolegama diljem Hrvatske. 

U pedeset brojeva novina je dobila na profesionalizmu, kreativnosti i organizaciji radi, ali ono što je ostalo i što Global čini posebnim svih ovih godina, dodaje Kanižaj, novinarstvo je koje se radi "po PS-u", bez senzacionalizma i klickbaita, a njegovi su novinari tome maksimalno predani

Foto: Luka Stanzl/Pixsell
Global

Global je odlična odskočna daska za buduću novinarsku karijeru, a postava se često mijenja, kaže zamjenica glavnog urednika Antonija Grbavac, upravo zato jer kolege vrlo brzo nakon staža u ovim novinama pronalaze svoj prvi novinarski posao. 

-  To je cilj ovih novina, da se studenti nauče nekim pravilima, nekim osnovama novinarstva i mislim da to svi dobivamo. Radimo ovo iz ljubavi prema novinarstvu i bez novca i upravo zato mislim da je rezultat kvalitetan, jer radimo za sebe i svoju budućnost. - objašnjava Grbavac, inače studentica četvrte godine novinarstva na FPZG-u. 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar rubinet
rubinet
18:31 16.11.2019.

Studenti novinarstva s Političkih znanosti? Odmah znam kako će pisati...