SLUČAJ IZ ZAPREŠIĆA

Spotaknula se na šaht, pala i ozlijedila nogu. Grad joj mora isplatiti 30 tisuća kuna

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Spotaknula se na šaht, pala i ozlijedila nogu. Grad joj mora isplatiti 30 tisuća kuna
18.11.2022.
u 12:19
Grad je sve osporavao tvrdeći kako je upravo žena propustila upotrijebiti dužnu pažnju prosječne osobe i time doprinijela nastanku štete jer 'očito nije gledala kud hoda'. Osim toga, kažu, doprinijela je nastanku štete i traženjem liječničke pomoći tek tjedan dana od nezgode.
Pogledaj originalni članak

Prema nepravomoćnoj presudi grad Zaprešić mora isplatiti odštetu u iznosu od 27 tisuća kuna i 3000 kuna troškova postupka ženi koja je u siječnju ove godine ozlijedila nogu ispred zgrade u kojoj živi.

Kako javlja Danica, žena se 'spotaknula na oštećenje uz uzdignuti i nepravilno izvedeni otvor šahta te je pala i pri padu teško ozlijedila desnu nogu'. Žena se nakon toga pridigla te otišla doma. Mirovala je i stavljala obloge na ozlijeđenu nogu, a kako bolovi nisu prestajali i kada su postali neizdrživi ona se nakon tjedan dana javila liječniku. 

Ustanovljeno je kako je zadobila manji prijelom koji je zapravo utisnuće komada kosti. Grad je sve osporavao tvrdeći kako je upravo žena propustila upotrijebiti dužnu pažnju prosječne osobe i time doprinijela nastanku štete jer 'očito nije gledala kud hoda'. Osim toga, kažu, doprinijela je nastanku štete i traženjem liječničke pomoći tek tjedan dana od nezgode.

Sud je na koncu zaključio kako je Grad kriv 90 posto jer je šaht bio nestručno izveden, a žena 10 posto jer nije pazila na to, premda tamo živi i svakodnevno se kreće, piše Danica.

VIDEO Mislio je da je snimio duha, ali otkrio je o čemu se radi: 'Čim sam ugledao, znao sam što je'

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

HR
Hrast
13:21 18.11.2022.

Svaka čast ženi, smatram da ima pravo. A dežurne službe će ubuduće bolje obratiti pažnje jer ti šahti su stvarno svakakvi. Svaka čast ženi.

FE
fefellerunt
12:54 18.11.2022.

Primjer kako je svaka kuna koju parazit iz pravosuđa pokupi od države stečena zahvaljujući iznimnom poštenju i inteligenciji. Zato plaće na državnom koritu trebaju rasti i rasti, jer netko neobrazovan bi pomislio pa čovjek bi trebao vidjeti prepreku, trebao bi paziti, ali hrvatsko pravosuđe da to ne treba , samo treba investirati u pravnike i eto para

PR
prahrvat
12:45 18.11.2022.

Dobra ideja, hvala.