ŠTERN: JA SAM DAVOR IZ MAILA

Mađar je poslao Lovrinčeviću mail dva dana prije objave mađarskog regulatora?

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Zagreb: Trgovački lanac Pevec promijenio ime u Pevex
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
Zagreb: Konferencija poslovnog dnevnika 'Energetska kriza - opomena za budu?nost'
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zagreb: Stern i Petrović na Vijeću za praćenje strategije suzbijanja korupcije
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Zagreb: Stern i Petrović na Vijeću za praćenje strategije suzbijanja korupcije
14.12.2023.
u 16:29
Što se samog maila tiče, on je, navodno, Lovrinčeviću i Šternu stigao 5. lipnja u 21.27 sati, a istog dana PPD zaprima odluku mađarskog regulatora MEKH-a, koji ih zbog "učinka manipulacije na tržištu energenata" kažnjava s 1,35 milijuna eura
Pogledaj originalni članak

Bivši savjetnik sad već bivšeg ministra gospodarstva Jurica Lovrinčević na poslovnoj društvenoj mreži LinkedInu danas je komentirao svoju navodnu povezanost s izvorima iz Mađarske, o čemu se pisalo jučer. Podsjetimo, o mailu je bila riječ, u kojem se "Juricu i Davora" obavještava da će PPD dobiti kaznu od mađarskog regulatora, a upravo je tu poštu danas objavio Lovrinčević, objašnjavajući da Davor u njoj nije Davor Filipović, već Davor Štern.

- E-mail je obavijest mađarskog energetičara te osobnog prijatelja Davora Šterna kojom mene i njega obavještava o napisima u mađarskom tisku - rekao je Lovrinčević, koji kaže i da je u tijeku "propagandni pothvat dezinformiranja" koji odgovara nečijem interesu, a i da je "u ovu operaciju upregnuto mnoštvo medijskih kuća i pojedinaca koji se jako trude od hrpe laži stvoriti ‘istinu’ za jednokratnu upotrebu".

Je li on Davor iz maila, pitali smo, naravno, energetskog stručnjaka i nekadašnjeg ministra gospodarstva Davora Šterna.

- Jesam, ja sam taj Davor. Taj mail nam je poslao jedan zajednički poznanik Mađar koji radi u energetici i koji povremeno pošalje određene izvatke s mađarskih portala ili novina. Dakle, nisu to bile nikakve povjerljive informacije, one su ondje već bile javne - kaže nam Štern pa ističe kako "dulje priče" iza te komunikacije naprosto nema. Nakon onoga što su Mađari napravili u Ini, kaže, posljednji je on čovjek koji bi radio za njihove interese. Podsjetimo kratko, Štern je bio predsjednik Nadzornog odbora Ine i često je, upravo zbog odnosa prema Ini, kritizirao različite hrvatske premijere.

POVEZANI ČLANCI:

Konferencija za medije

TV Mreža o aferi savjetnik: Mi smo tu iskorišteni. Postoji rat dviju strana, jedna je našla trulu jabuku

Bivši posebni savjetnik bivšeg ministra gospodarstva Jurica Lovrinčević lokalnoj zagrebačkoj televiziji Mreži TV navodno je nudio zakup oglasnog prostora od većeg broja državnih tvrtki i institucija, a zauzvrat tražio da mu se u povratnoj transakciji isplati polovica za to predviđenog novca. Afera je to koja od utorka potresa Hrvatsku, a zbog koje je smijenjen ministar gospodarstva Davor Filipović. Zbog svega je prozvana Mreža TV sazvala konferenciju za novinare.

Što se samog maila tiče, on je, navodno, Lovrinčeviću i Šternu stigao 5. lipnja u 21.27 sati, a istog dana PPD zaprima odluku mađarskog regulatora MEKH-a, koji ih zbog "učinka manipulacije na tržištu energenata" kažnjava s 1,35 milijuna eura. Službeno, svoju je odluku MEKH objavio dva dana kasnije, odnosno 7. lipnja, dok transkript Nikole Grmoje iz Mosta i novinara Marina Vlahovića datira iz 8. lipnja. Dan nakon Grmoja Vlahoviću prosljeđuje poruku Mađara u kojoj se spominje da ih je Pavao Vujnovac zaustavio u kupnji neruskog plin, a istog se dana informacije o kazni PPD-u prvi puta pojavljuju u našim medijima.  

>> VIDEO Večernji list prvi doznao: Plenković smijenio Davora Filipovića i Juricu Lovrinčevića

HASSANOVI RATOVI

'Kada je počeo taj rat, bio sam desetogodišnje dijete s puškom u ruci. Ranjen sam više puta, izgubio sam brata, prijatelje'

Večernjakovci Hassan Haidar Diab i Robert Bubalo snimili su dugometražni dokumentarac ‘Hassanovi ratovi’ o životnoj sudbini koja ostavlja bez daha. Iz filma čija je premijera 4. lipnja u Velikoj Gorici može se iščitati da je Hassan, kao obrambeni mehanizam, gotovo izbrisao svu svoju prošlost, koju sada pred kamerama, uz pomoć svoje obitelji, pokušava sklopiti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 10

Avatar votum
votum
17:10 14.12.2023.

INA je oduvijek služila drugovima... Sad se kolju za nju.... A mediji?! Ma dajte, kakvi mediji!? To su plaćeničke PR agencije, 90% u rukama jugoslovena i srba.

TU
TutoBruto
17:34 14.12.2023.

Pusti PPD na stranu. Čovjek je rekao preko telefona da ja izvukao 140 000 EUR i da može opet minimalno toliko. Naglasak bi trebao biti tu.

Avatar Marko
Marko
18:52 14.12.2023.

Pokušavaju Mađari na sve mile načine doći do kapaciteta LNG-a