PREGAZIO POLICAJCA (20)

Objavljena snimka velike akcije uhićenja 29-godišnjaka, policija otkrila detalje: 'Privedene su još četiri osobe'

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Split: Konferencija za medije o uhićenju Ivana Božića
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Split: Policija ispred kuće bjegunca Ivana Božića
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Split: Policija ispred kuće bjegunca Ivana Božića
Foto: IVC
Split: Uhi?en je Ivan Boži?, 29-godišnjak koji je automobilom udario policajca
02.12.2022.
u 11:07
– Ovdje je u policijskoj upravi i provodimo istraživanje kaznenog djela koje se odnosi na pokušaj ubojstva – rekao je Slobodan Marendić o 29-godišnjaku te dodao da će tijekom dana kriminalističko istraživanje biti završeno. Tada će se, naime, znati više i o ulozi drugih uhićenih osoba.
Pogledaj originalni članak

Nakon dva dana intenzivne potrage jučer je na području Solina uhićen 29-godišnjak koji je automobilom naletio na 20-godišnjeg policajca u Ulici Domovinskog rata u Splitu u noći s utorka na srijedu. Načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić na konferenciji za medije otkrio je detalje velike akcije, a uoči konferencije policija je objavila i snimku uhićenja.

VIDEO Objavljena snimka velike akcije uhićenja 29-godišnjaka

Kako je Marendić istaknuo, osim 29-godišnjaka, uhićene su još četiri osobe. Jedna od te četiri osobe, dodaje, uhićena je zbog narušavanja javnog reda i mira.

– Ovdje je u policijskoj upravi i provodimo istraživanje kaznenog djela koje se odnosi na pokušaj ubojstva – rekao je Slobodan Marendić o 29-godišnjaku te dodao da  će tijekom dana kriminalističko istraživanje biti završeno. Tada će se, naime, znati više i o ulozi drugih uhićenih osoba.

– Od početka do kraja jako smo vodili računa da postupimo kao policijska služba i da nas ne vodi želja za odmazdom. Vodila nas je želja da vratimo mir, povjerenje i sigurnost na ulice – kazao je te otkrio kako je pregledano oko 30 objekata

– Prikupljali smo informacije koje su na kraju otkrile gdje bi se osoba mogla nalaziti – naveo je. Također, potvrdio je kako je tijekom akcije u pojedinim objektima pronađeno nešto droge, no ne kod 29-godišnjaka. Tijekom samog uhićenja jednog je policajca ugrizao pas koji je bio na lancu. 

Ispričao se građanima koji su zbog akcije imali problema u prometu

– Možda smo izazvali nešto veće gužve u prometu, ispričavam se, ali radilo se o postupanju koje smo morali provesti – istaknuo je.

Sada se, pojašnjava, tek obavljaju razgovori, pokušava se rekonstruirati put bijega i gdje se 29-godišnjak zadržavao. Zaključno se osvrnuo na stanje ozlijeđenog policijskog službenika. 

– Policijski službenik ima jako teške ozljede. Prvi dan to je izgledalo baš ružno, međutim dobro se oporavlja i vjerujem da će on to savladati. Ostavimo liječnicima da to odrade, rade to kako treba – kazao je.

Dvadesetogodišnji policijski vježbenik, podsjetimo, teško je nastradao nakon što se 29-godišnjak nije zaustavio na njegov znak. Umjesto da se zaustavi, 29-godišnjak u punoj brzini vozilom je udario policajca koji je s teškim ozljedama završio u bolnici gdje su se liječnici borili za njegov život

VIDEO Uhićen muškarac koji je u Splitu pregazio policajca

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 15

Avatar arba_arba
arba_arba
12:10 02.12.2022.

koja akcija, fenomenalno. Specijalci, profesionalci . Kad je Daruvarac prebija onu curicu u Zadru , onda joj je mama sa frendicama morala policiju voditi.

KI
kiselovrhnje
12:13 02.12.2022.

Kakva hajka radi ovog slucaja, a nije niti bilo preminulih (na srecu). Kada politicari gaze obicne ljude u prometu (sa smrtnim ishodom) onda je sve tiho u medijima, onda se gospodu njezno tretira, nema zatvaranja prometa, nema dugih cijevi. Zatim nastupaju razne bolesti, terapije, toplice, zastare, olakotne okolnosti...

TT
tttinkyyy
12:08 02.12.2022.

Samo da sad otac s onim paćeničkim objavama po fejsu nije najavio kako će se sinek braniti blagom retardiranošću/hiperaktivnošću/neuklopljenošću u sistem. To što je građane Splita sustavno terorizirao svo vrijeme upravo ovakvom vožnjom, imao posla s drogom, te bio privođen radi tučnjava...to nema baš nikakve veze s tim kućnim odgojem i ocem. Zatvorit to i bacit ključ.