Čeka se potez Ortege

Snowden je odlučio: Službeno je zatražio azil od Nikaragve

Foto: Photo: OLE SPATA/DPA/PIXSELL
Snowden je odlučio: Službeno je zatražio azil od Nikaragve
08.07.2013.
u 16:06
Istovremeno, Venezuela je objavila da Snowdenu nudi posljednu priliku za azil, a presjedavajući Odbora za vanjske poslove Dume Alexei Pushkov objavio je da bi odlazak u Caracas bio najbolji potez za ovog američkog "bjegunca".
Pogledaj originalni članak

Ruske RIA Novosti objavile su da je američki "zviždač" Edward Snowden službeno zatražio azil u toj zemlji nakon što je predsjednik Daniel Ortega izjavio da će mu pružiti azil ukoliko ga Snowden zatraži te ako okolnosti dopuste. Ambasada Nikaragve u Moskvi potvrdila je da su zaprimili službeni zahtjev, piše RT.

Istovremeno, Venezuela je objavila da Snowdenu nudi posljednu priliku za azil, a presjedavajući Odbora za vanjske poslove Dume Alexei Pushkov na svom twitter profilu napisao je da bi odlazak u Caracas bio najbolji potez za ovog američkog "bjegunca".

Podrška zemljama koje su ponudile spas američkom "zviždaču" stigla je i direktno od Raula Castra.

- Izražavamo našu podršku Venezueli i ostalim zemljama u regiji koje su ponudile azil onima koje se progone zbog njihovih ideala i borbe za demokraciju, rekao je kubanski vođa Raul Castro u izlaganju u parlamentu.

Slao je šifrirane mailove

Podsjećamo, Edward Snowden zranije je zatražio azil u 20-ak zemalja, no većina ga je odbila ili zatražila da on osobno mora biti prisutan u toj zemlji da bi zatražio azil. Optužio je i Njemačku da je u partnerstvu s SAD-om u akcijama prisluškivanja.

- SAD je u krevetu s Njemačkom, kao i s ostalim zapadnim zemljama! Citirao je Snowdena njemački Der Spiegel.

Ostale agencije ne pitaju gdje smo dobili informacije niti mi pitamo njih. Na taj način oni mogu zaštititi svoje visokopozicionirane političare ako se otkrije da se narušava i zloupotrebljava privatnost ljudi diljem svijeta, napisao je Snowden putem šifriranih mailova jednom snimatelju dokumentarnih filmova prije nego je otkrio informacije javno i postao poznat u cijelom svijetu. Otkrio je i da američka vojska gradi bazu u Wiesbadenu na jugozapadu Njemačke te da će se ona koristiti kao obavještajni centar NSA - e.

 >>Pročitajte što je Snowden napisao u zahtjevu za azil

 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.