Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ja, Edward Snowden..

Pročitajte što je Snowden napisao u zahtjevu za azil

snowden
Photo: OLE SPATA/DPA/PIXSELL
08.07.2013.
u 08:48

"Ja, Edward Snowden, tražim azil u Republici Nikaragvi jer me progoni vlada SAD-a..."

Nikaragva je objavila detalje zahtjeva za azil koji je toj zemlji uputio Edward Snowden, javlja AFP.

"Ja, Edward Snowden, građanin Sjedinjenih američkih država, tražim azil u Republici Nikaragvi jer me progoni vlada SAD-a i njeni agenti", navodi se u Snowdenovom zahtjevu napisanom u Moskvi 30.lipnja.

"Zbog svojih političkih stavova i želje da obranim slobodu govora i ukažem na činjenicu kako naša vlada presereće većinu komunikacije u svijetu, protiv mene je pokrenuta kriminalna istraga", piše Snowden i dodaje kako su ga članovi Kongresa optužili za izdaju.

Snowden je zahtjev za azil podnio u više od 25 zemalja, a Daniel Ortega, predsjednik Nikaragve izjavio je kako je spreman odobriti  mu azil ako će to "okolnosti dopustiti".

>>Snowden traži utočište po svijetu, a kamo mogu pobjeći Hrvati?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije