SASTANAK NA NAJVIŠIM RAZINAMA

Škorić poručio da nema sukoba u Upravi Hrvatskih cesta

Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Hrvatske ceste
Foto: Miranda Cikotic/Pixsell
Oleg Butković
26.08.2019.
u 13:14
Ministar mora prometa i infrastrukture Oleg Butković sazvao je za ponedjeljak sjednicu skupštine Hrvatskih cesta, na koju je pozvao sve članove uprave te tvrtke.
Pogledaj originalni članak

Predsjednik Uprave Hrvatskih cesta (HC) Josip Škorić odbacio je u ponedjeljak medijske spekulacije o postojanju sukoba između njega i preostala tri člana uprave tog cestarskog poduzeća, poručivši da će svi i dalje nastaviti raditi zajedno.

U izjavi novinarima nakon završene redovne skupštine Hrvatskih cesta, Škorić je kazao da je na skupštini bilo riječi o financijskim izvješćima HC-a, a na pitanje ima li sukoba u upravi kazao je da nema.

"Nema sukoba. Danas smo se dogovorili da ostajemo i dalje fokusirani na realizaciju projekata. Pred nama je puno posla, o svim ostalim stvarima će Ministarstvo dati priopćenje. Mi nastavljamo dalje raditi", poručio je Škorić.

Foto: Miranda Cikotic/Pixsell
Oleg Butković

Potvrdno je odgovorio na pitanje novinara ostaju li i dalje svi na svojim pozicijama, odbacivši medijske napise o "ratu" između njega i članova uprave.

"Nije nikad bilo rata između nas četvorice", kazao je Škorić u izjavi novinarima u društvu preostala tri člana uprave, dodavši da su on i članovi Uprave zajedno došli na skupštinu, zajedno s nje odlaze te kako će i dalje nastaviti raditi zajedno. 

Ministar mora prometa i infrastrukture Oleg Butković sazvao je za ponedjeljak sjednicu skupštine Hrvatskih cesta, na koju je pozvao sve članove uprave te tvrtke. 

Uz predsjednika uprave Škorića, član uprave je i Nikša Konjevod iz HDZ-a, Alen Leverić iz HNS-a te Senko Bošnjak koji je član HSLS-a. 

Kako je objavio Večernji, tri člana uprave zamjeraju Škoriću natječaj i odluku o izvođaču radova za izgradnju dijela obilaznice Omiša. Na taj je natječaj stigla samo jedna ponuda, Strabagova, a članovi uprave drže spornim uvjete za most na Cetini iz toga natječaja te da je zbog njih stigla samo jedna ponuda pa sumnjaju da je natječaj namješten, a sporno im je angažiranje tvrtke "Snaga ideje" za konzultantske poslove vezane za pripremu tog natječaja, kao i natječaj za izgradnju državne ceste 403.

Na pitanja novinara o internoj reviziji javne nabave Hrvatskih cesta, Škorić je izjavio da je ona napravljena te kako je pokazala da je sve sukladno zakonu, a kako će i Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture napraviti uvid u dokumentaciju te nakon toga izdati priopćenje.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

BA
Barbasmora
13:26 26.08.2019.

Znaci uspili "pravedno" podilili novac....