RAZOČARALI SE

Sjeo u restoran na Kornatima pa u čudu gledao račun: Upozorio je konobara na razliku, on je tvrdio da je sve u redu

Foto: Filip Brala/PIXSELL
Sjeo u restoran na Kornatima pa u čudu gledao račun: Upozorio je konobara na razliku, on je tvrdio da je sve u redu
19.08.2025.
u 09:22
"Gostima smo se ispričali, bio je izdan račun po novom jelovniku, a razliku od 35 do 40 eura snosili smo mi kako se gosti ne bi osjećali neugodno i da bi nam blagajna bila u redu", navela je vlasnica.
Pogledaj originalni članak

Jedan se nautičar požalio na postupanje restorana na Kornatima gdje je, kako tvrdi, bio žrtva prijevare, budući da mu je na računu naplaćena viša cijena jela nego što je to bilo u jelovniku. On je neugodno iskustvo doživio 7. kolovoza te je sve odlučio ispričati za Morski.hr.

Navodi kako su prema jelovniku škampi na buzaru bili navedeni za 35 eura dok je na računu bilo naplaćeno 40 eura. Ista je situacija bila i s tuna steakom. Upozorili su konobara na razliku u cijeni, na što im je on odgovorio da ''cijene u jelovniku nisu relevantne''. Napomenuli su mu da takav način rada nije zakonit, a on im je rekao da je ''bila inspekcija neki dan'' te da je sve u redu. Čitatelj je napomenuo da je konobar imao agresivan pristup, bio je bahat i da su odustali od daljnje rasprave. Morski.hr nazvao je vlasnicu kako bi čuo njihovu stranu priče. Nju je prvo začudilo da cijene nisu usklađene jer su sve, kako kaže, usklađivali s blagajnom. Kasnije je u pisanom odgovoru navela da je riječ o ''jelovniku od prošle godine koji je korišten za vježbu za nove konobare''. Konobar koji je bio u tom procesu dobio je otkaz i zamijenjen je s novom osobom. Sustav Remaris ne dopušta izmjenu cijena s jelovnika po pojedinom gostu te su cijene u sustavu identične jelovniku. Gostima smo se ispričali, bio je izdan račun po novom jelovniku, a razliku od 35 do 40 eura smo snosili mi kako se gosti ne bi osjećali neugodno i da bi nam blagajna bila u redu – navela je, između ostalog, u odgovoru.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 31

FR
franco1
10:32 19.08.2025.

A koje je ime restorana? Ne samo kako podizu cijene kad god se sjete vec su postali i bahati. Zaposljavaju bilo koga, bez iskustva i bez manira. Misle kako nije bitno jer ima dosta gostiju, ali se varaju. Gubitak gostiju se ne dogodi preko noci vec polako dolazi do gomilanja negativnih recenzija i negativne reklame i ljudi pocnu izbjegavati dolaziti.

Avatar Aurel
Aurel
14:22 19.08.2025.

" riječ o 'jelovniku od prošle godine koji je korišten za vježbu za nove konobare'' - hahahaha... ovako jeftinu laž ne bi smislio ni pučkoškolac. pa zašto konobarima nisu dali nove jelovnike za vježbnaje??? hahahah

DU
Deleted user
15:26 19.08.2025.

"Cijene u jelovniku nisu relevantne..", "Riječ je o jelovniku od prošle godine koji se koristi za uvježbavanje konobara.." dobre su im isprike, i onda se čudimo što nema ljudi. Nisu cijene visoke nego ljudi ne dolaze tamo gdje su prevareni.