referendum

SDP poziva građane da glasuju za EU jer je ona socijalni partner

Foto: Patrik Macek/Pixsell
SDP poziva građane da glasuju za EU jer je ona socijalni partner
21.01.2012.
u 14:48
Članstvo u EU je prilika da zajedno s članicama Unije odlučujemo o svojoj sudbini. Vinkovci imaju geostrateški položaj među najboljima u Europi u prometnom smislu, na sjecištu istoka i zapada, ali i dviju civilizacija - rekao je Paljokaj.
Pogledaj originalni članak

VINKOVCI - Sabor je današnji dan proglasio Danom socijalnog partnerstva, a na razini EU socijalni dijalog je integralni dio pravne stečevine Europske unije i stoga bi se građani sutra trebali izjasniti za ulazak u EU. Prije dva dana u Saboru smo donijeli Deklaraciju o članstvu Hrvatske u EU kao strateškom interesu naše zemlje za koju je 127 zastupnika dalo glas "ZA" ,a jedino je bila suzdržana predsjednica HSP-a dr A. Starčević. Zemlje EU čine 20 posto svjetskog gospodarstva, u tim zemljama je 8 posto nezaposlenih zato je Hrvatskoj mejsto u EU. Četiri su razloga zašto je Hrvatskoj mjesto u EU - socijalni, gospodarski, financijski i sigurnosni - rekao je danas u Vinkovcima saborski zastupnik SDP-a u Saboru, Damir Rimac na tribini Europska unija kao socijalni partner Hrvatske i Vinkovaca.

Mario Paljokaj, predsjednik Savjeta za EU vinkovačkog SDP-a je rekao da je njegov Savjet organizirao niz tribina na kojima su upoznali građane o EU i što Hrvatsku i Vinkovce očekuje ulaskom u EU.

- Članstvo u EU je prilika da zajedno s članicama Unije odlučujemo o svojoj sudbini. Vinkovci imaju geostrateški položaj među najboljima u Europi u prometnom smislu, na sjecištu istoka i zapada, ali i dviju civilizacija - rekao je Paljokaj, a Mato Vukšić drži kako protivnici ulaska Hrvastke u EU nemaju argumenata.

- Oni nisu dobro proučili Lisabonski ugovor jer tamo piše kako se može istupiti iz zajednice, ali do sada nitko nije istupio niti najavio izlazak. EU pomaže svojim građanima u nevolji što se vidi na primjeru Grčke, pomaže i u velikim nesrećama, prirodnim katastrofama, borbi protiv terorizma - rekao je Vukšić.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

MI
mica1111
14:58 21.01.2012.

...ne i ne...ma sram vas može biti...

VI
vinotok
15:10 21.01.2012.

Četiri su razloga zašto je Hrvatskoj mjesto u EU - socijalni, gospodarski, financijski i sigurnosni - rekao je danas u Vinkovcima saborski zastupnik SDP-a ================ Razloga je više , ali dovoljan je jedan : Sve države su u EU doživjele prosperitet ( napredak ) .

IS
iskrica
21:49 21.01.2012.

\"Prosperitet\" u Grčkoj, Rumunjskoj, Mađarskoj, Portugalu, Španjolskoj, Italiji,, Irskoj motivira za zaokruživanje PROTIV ulaska u tako \"prosperitetnu\" zajednicu u kojoj iz očaja savjetuju ljudima: \"Emigrirajte u Brazil ili Angolu\", ili kidaju i pale europske zastave.