Europarlamentarka

Tomašić pozvala na odlučnost u borbi protiv islamskog ekstremizma

Foto: Robert Anić/PIXSELL
Tomašić pozvala na odlučnost u borbi protiv islamskog ekstremizma
25.11.2015.
u 12:43
Tomašić je to izjavila na plenarnoj sjednici u Strasbourgu u raspravi s Komisijom i Vijećem EU na temu nedavnih terorističkih napada u Parizu. – Onaj tko krivo imenuje stvari, pridonosi nesreći svijeta – rekla je Tomašić parafrazirajući Alberta Camusa
Pogledaj originalni članak

Hrvatska europarlamentarka Ruža Tomašić poručila je da se pariškim žrtvama počast ne smije odavati samo svijećama, cvijećem, molitvom ili dirljivim riječima, već odlučnošću u borbi protiv islamskog i svakog drugog ekstremizma.

Tomašić je to izjavila na plenarnoj sjednici u Strasbourgu u raspravi s Komisijom i Vijećem EU na temu nedavnih terorističkih napada u Parizu. – Onaj tko krivo imenuje stvari, pridonosi nesreći svijeta – rekla je Tomašić parafrazirajući Alberta Camusa.

Predstavnike Komisije i Vijeća upozorila je da su i nakon napada na Charlie Hebdo u siječnju ove godine mnogi odbijali stvari nazvati pravim imenom, a oglušivali su se i na upozorenja da se među unesrećenima u izbjegličkoj koloni skrivaju i teroristi.
Politička korektnost, ističe Tomašić, postala je dogma, a sigurnost građana potisnuta je u drugi plan.

– Žalosno je i sramotno da 130 nevinih ljudi mora smrtno stradati, a gotovo 400 biti ranjeno, s tim da je originalni plan terorističkih zlotvora bio još krvaviji, ali je, srećom, ostao nerealiziran, da bi policija krenula u racije protiv ekstremista koji su odavno poznati snagama reda i sigurnosti – poručila je Tomašić.

>> 'Pupovčeva deklaracija na mala vrata vraća Hrvatsku u 1991. godinu'

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

DA
Danijel
13:04 25.11.2015.

Gospođa još nije shvatila da je gotovo.

OB
ObrenM
14:56 25.11.2015.

Kako se ne srami prodavati pamet,a vidjeli smo njeno postenje,kada je urlikala protiv ulaska u EU,a nakon toga se rukama i nogama borila za dobro placenu fotelju.Toliko o njenom moralu.

LA
Lavica7
15:35 25.11.2015.

Pala ti je sjekira u med. 7000 eura za nista.