RAT U UKRAJINI

Ruski analitičar: Vojni vrh je prestravljen zbog Putinovih zapovijedi. Ne pretjerujem

Foto: VIACHESLAV RATYNSKYI/REUTERS
Armoured personnel carriers ride on a road near a frontline in Donetsk region
Foto: VIACHESLAV RATYNSKYI/REUTERS
Car rides on an empty road near a frontline in Donetsk region
Foto: NACHO DOCE/REUTERS
Ukrainian service men remove a grad rocket in a damaged house, in Kherson
30.01.2023.
u 09:48
Kazao je kako je ofenziva planirana za veljaču, a načelnik generalnog stožera Valerij Gerasimov je "najsposobniji od ruskih generala". No, napominje kako je vojni vrh uvjeren kako neće stići na vrijeme jer bi Ukrajina mogla dobiti novo oružje sa Zapada - opasnije i modernije.
Pogledaj originalni članak

Ruski vojni vrh užasnut je zahtjevima ruskog predsjednika Vladimira Putina koji traži novu vojnu ofenzivu na više frontova u Ukrajini, tvrdi politički analitičar doktor Valerij Solovej. Ističe kako se vojni zapovjednici boje 'pokolja' s obzirom na to da najnovije analize govore o tome da je u ratu poginulo više od 175 tisuća vojnika.

Solovej koji je, inače, radio na prestižnom Institutu za međunarodne odnosu u Moskvi, školi za diplomate i špijune, tvrdi kako su Putinovi zahtjevi generalu Valeriju Gerasimovu za pokretanje 'ofenzive u nekoliko smjerova istovremeno' doveli do duboke podjele u vojnom vrhu.

"Glavni stožer ruske vojske prestravljen je zbog zapovijedi vrhovnog zapovjednika. Ne pretjerujem. Užasnuti su. Boje se da će izgubiti ostatak oružanih snaga u pokolj u koji ih odvlače Putinove zapovijedi", kazao je

Unatoč tome što su viši zapovjednici izgubili svaku nadu da ostvare pobjedu u ratu, oni će poslušati Putina.

"Oni su mu salutirali.'Kako želite, vaše visočanstvo, vi ste genij, vi to znate bolje od nas, vi ste sve započeli, a naš je posao da to sada riješimo'", kazao je politički analitičar o vojnom vrhu u intervjuu koji je dao za opozicijski kanal Khodorkovsky, prenosi Daily Mail.  

Kazao je kako je ofenziva planirana za veljaču, te da je načelnik generalnog stožera Valerij Gerasimov "najsposobniji od ruskih generala". No, napominje kako je vojni vrh uvjeren kako neće stići na vrijeme jer bi Ukrajina mogla dobiti novo oružje - opasnije i modernije.

"Zato je ovo posljednja šansa da se pokuša napasti Ukrajina, ali ne s ciljem pobjeđivanja. To je vrlo važno razumjeti. To više nije cilj. Cilj je posve drugačiji, a to je završiti rat na častan način. A to je da se postigne mir. Riječ je o tome da se zadrži minimum ruskih dobitaka, a to je Donbas i obrana Krima. Ne očekuju više od toga", kazao je.

VIDEO: Mamić na zabavi u Hercegovini: Pjevao i plesao uz 'Dinamo ja volim'

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

KP
Ko pozitor
16:22 30.01.2023.

Osim toga ukrajinci su zloćinci a ne rusi.

SE
Serđo23
15:50 30.01.2023.

Dat će im zapad praćke , koplja i samostrele kako bi rat potrajao jer to njima paše. Pa neće valda zazivat kraj rata onaj ko je potrošio silna sredstva da bi pokrenuo krvoproliće u kojem su u svakom slučaju Slaveni gubitnici .

PM
Pionir_Mali
20:04 31.01.2023.

Rusija je pokrenula operaciju sa 160 000 vojnika. Do sada ih je poginulo 175 000 kažu da na svakog poginulog dodje 3 invalida Što znači da trenutno imaju još 525 000 nesposobnih.Do sada su mobilizirali još 300 000 . Mrtvi+ozljedjeni 175 000+525 000=700 000.Ili smanjite 🐠 ili povećajte bazen.Izgleda da se Ukrajinci bore sami sa sobom. Uk je mobilizirala do sada 1 000 000 vojnika. Trenutno traje i 4 val mobilizacije od 100 000 dok zelenski zahtjeva 200 000. Sa kime ratuju Ukrajinski vojnici i gdje nestaju? Po mesteriam medijima vidimo da Rusi nisu problem,eminilirali su ih i više nego ih ima.