Velike tenzije

Ruska tajna služba: Ukrajinska granata uništila je naš punkt blizu granice

Foto: GLEB GARANICH/REUTERS
Ukrainian service members walk near the front line near the city of Novoluhanske
Foto: GLEB GARANICH/REUTERS
Ukrainian service members are seen on the front line near the city of Novoluhanske
Foto: GLEB GARANICH/REUTERS
Ukrainian service members are seen on the front line near the city of Novoluhanske
21.02.2022.
u 13:24
FSB je objavio da nema žrtava, a Ukrajina odbacuje odgovornost za incident koji se dogodio u vrijeme velikih tenzija između dvije zemlje.
Pogledaj originalni članak

Ruska obavještajna služba FSB objavila je u ponedjeljak da je granata ispaljena s ukrajinskog teritorija u potpunosti uništila punkt FSB-a u ruskoj regiji Rostov blizu rusko-ukrajinske granice, što Kijev odbacuje.

FSB je objavio da nema žrtava, a Ukrajina odbacuje odgovornost za incident koji se dogodio u vrijeme velikih tenzija između dvije zemlje.

SAD tvrdi da bi ruska invazija na Ukrajinu uskoro mogla uslijediti, što Moskva niječe.

"U 9 i 50 neidentificirani projektil ispaljen s ukrajinskog teritorija u potpunosti je uništio punkt FSB-ove granične straže u regiji Rostov, udaljen oko 150 metara od rusko-ukrajinske granice", navodi se u priopćenju FSB-a.

"Nema žrtava", dodaje se.

Ruska novinska agencija RIA prenijela je videozapis koji je objavio FSB, na kojemu se vidi da je uništena sporedna zgrada. Na snimci se ne vidi projektil.

Ukrajina poručuje da nije granatirala ruski teritorij. Ukrajinska je vojska ranije optužila Rusiju za objavu lažnih fotografija na kojima su navodno ukrajinske granate. Navode i da su plaćenici stigli u području pod kontrolom proruskih separatista na istoku Ukrajine kako bi, zajedno s ruskim specijalcima, izazvali incidente.

Od prošloga su se četvrtka intenzivirala granatiranja oko linije koja razdvaja ukrajinsku vojsku od proruskih separatista

Separatisti koje podržava Rusija zauzeli su dijelove istočne Ukrajine 2014., kada je Rusija anektirala Krim od Ukrajine.

Kijev navodi da je od početka sukoba poginulo oko 15 tisuća ljudi.

Video - Rusi: Granatirana su naselja u Donjecku i Lugansku. Ukrajinci: Pogodili su dječji vrtić.

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

PR
prokurator
13:42 21.02.2022.

ma naravno, sada će ukrajina koja noćima ne spava od straha, provocirati nadmoćnog neprijatelja i granatirati sve dok se ovaj ne naljuti i krene preko granice aaaahahahahahahahahaha 😂😂😂

Avatar Čepiga.
Čepiga.
14:04 21.02.2022.

Evo, počeli su "da ih biju" "..

MP
miroslav.petkovic.7564
14:49 21.02.2022.

Amerikanci su dobili dokumente od Rusa sta moraju potpisat. crta iz Ukraine nema postavljanja raketa u UA .UA bit ce neutralna .Vratit se na granice iz 1977 godine..Dobro ih rusi usutkali.Svi svjetski celnici kod Vladija bili na raportu..Vidite kako ameri moraju ispunit Ruske dokumente.U Libiji iraku Afganistanu ameri nisu morali ispunjavat dokumente vec usli i razvalili te zemlje...A ovdje se uplasili pobigli iz UA junacineRekose rusi ovdje neku vecer oni ne smiju na jaceg jer su kilavi.....Vec jeli neko gleda Olimpijske igre u Pekingu Rusija osvojila drugo mjesto po broju osvojeni medalja.zAmeri im duboko gledat u leda..Rusi osvojili medalja za petinu svjeta..Tesko je Prokuratoru knedla mu u grlu... Vlado pravi carstvo veliko Kazskstan ulaaz u zajednicu a Bjelorusija pravi federaciju..Veliko je carstvo njegovo.