županijski sud

Rješenje o istrazi protiv Smiljane Srnec postalo pravomoćno

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Rješenje o istrazi protiv Smiljane Srnec postalo pravomoćno
12.03.2019.
u 14:42
Odbijena je njezina žalba protiv rješenja Županijskog državnog odvjetništva o provođenju istrage protiv nje
Pogledaj originalni članak

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu odbila je prijedlog okrivljenice Smiljane Srnec (45) za izdvajanjem službenih zabilješki o objavljenim obavijesnim razgovorima kao nezakonitih dokaza. Odbijena je i njezina žalba protiv rješenja Županijskog državnog odvjetništva o provođenju istrage protiv nje. Službene zabilješke o obavljenim obavijesnim razgovorima ostaju u spisu predmeta do podizanja optužnice.

- Što se tiče odluke kojom je odbijena kao neosnovana žalba okrivljenice na rješenje ŽDO u Varaždinu o provođenju istrage, sutkinja istrage smatra da iz sadržaja zasad raspoloživih dokaza i podataka proizlazi osnovana sumnja da je počinila kazneno djelo ubojstva - ističe glasnogovornik Županijskog suda Igor Pavlic. Rješenje ŽDO-a u Varaždinu o provođenju istrage protiv Smiljane Srnec, osumnjičene da je 2000. godine zatukla sestru Jasminu Dominić, postalo je tako pravomoćno, dok će o eventualnoj žalbi za službene zabilješke odluku donijeti Vrhovni sud. 

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.