Interes SAD-a za Hrvatsku

Republikanski kongresnik Chris Smith danas u Zagrebu

Republikanski kongresnik Chris Smith danas u Zagrebu
20.11.2017.
u 07:00
hris Smith danas otvara festival tradicije i konzervativnih ideja 'TradFest 2017.' u hotelu Dubrovnik
Pogledaj originalni članak

Sjedinjene Američke Države nastavljaju pokazivati pojačani interes za Hrvatsku. Ovog puta u Zagreb stiže poznati republikanski kongresnik Chris Smith koji već 37 godina predstavlja 4. okrug savezne države New Jersey u Zastupničkom domu američkog Kongresa, a u svojoj je bogatoj karijeri bio autor čak 42 zakona.

Razgovori o BiH

Na poziv Zaklade Vigilare Smith će u ponedjeljak 20. studenoga otvoriti festival tradicije i konzervativnih ideja „TradFest 2017.“ u zagrebačkom hotelu Dubrovnik, a posjet hrvatskoj prijestolnici iskoristit će i za brojne susrete s predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti.

Smith je dugogodišnji član kongresnog Odbora za vanjske poslove, predsjednik Pododbora za Afriku, globalno zdravlje, globalna ljudska prava i međunarodne organizacije te član američke delegacije pri Općoj skupštini UN-a. U kontekstu skorašnje presude bosanskohercegovačkoj šestorci pred sudom u Haagu i pregovora o izbornim reformama koje bi trebale zajamčiti jednakopravnost Hrvata u BiH, hrvatskoj je javnosti posebno zanimljiv kao član kongresne međugrupe za Bosnu i Hercegovinu. Smith će u toj ulozi u Zagrebu razgovarati s nizom dionika koji sudjeluju u političkom životu Bosne i Hercegovine na svim razinama.

Sastanak sa studentima

U utorak 21. studenog s ovim će „teškašem“ Republikanske stranke mišljenja o ljudskim pravima i zaštiti najranjivijih u društvu razmjenjivati i zagrebački studenti s Katoličkog sveučilišta te Edward Bernays Visoke škole za komunikacijski menadžment.   

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

NO
nogogaz
10:03 20.11.2017.

Kad vidiš njegov pogled na foto.... pravi Katolibanski terorist.

Avatar nekakav
nekakav
07:19 20.11.2017.

nikako se ne smije dozvoliti vršljanje američkih političara po hrvatskoj! to je usa propaganda, i to se mora odmah spriječiti. zanimljivo, interes amerikanaca za hrvatsku je dobar i tražen, dok ruski ili kineski nije, opasan je, 'jer šteti američkim interesima'?! kako to da su nama američki interesi važniji od naših?