Marko Polo

Remorkeri povukli Marka Pola za metar i pol, stigao i najjači tegljač

Foto: Dino Stanin/VLM
Remorkeri povukli Marka Pola za metar i pol, stigao i najjači tegljač
27.10.2009.
u 11:15
Uz pomoć tri remorkera Jadranskoga pomorskog servisa uspjeli su pomaknuti trajekt metar i pol unatrag. U pomoć je oko 10 sati stigao i najjači tegljač David 1 koji će Marka Pola prihvatiti po krmi.
Pogledaj originalni članak

Jutros je nastavljeno odsukavanje Jadrolinijina trajekta Marko Polo koji se u subotu oko 2 sata nasukao na otočić Sit između Žuta i Pašmana.

Uz pomoć tri remorkera Jadranskoga pomorskog servisa uspjeli su pomaknuti trajekt metar i pol unatrag, a kako nam kaže Aleksandar Maras iz Jadranskoga pomorskog servisa, istodobno ga pokušavaju zaljuljati lijevo i desno pod kutem od deset stupnjeva. U pomoć je oko 10 sati stigao i najjači tegljač David 1 koji će Marka Pola prihvatiti po krmi. Dodaje kako su ispod Marka Pola uspjeli napraviti "posteljicu" od zdrobljena kamenja što će im značajno olakšati odsukavanje.

Na terenu su od jutros i inženjeri Instituta Ruđer Bošković i mineri koji su spremni minirati okolne stijene pod Markom Polom kako bi se oslobodio prolaz. Maras pri tom ističe kako moraju paziti da trajekt još više ne oštete, a odsukavat će ga sve dok bude danjeg svjetla. Nije nam mogao reći koliko će potrajati odsukavanje, no vjeruje da će brod kada krene, izići cijeli.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 23

Avatar Gump, Forrest
Gump, Forrest
12:09 27.10.2009.

Sve čekam da se probude ekolozi i počnu protestirati protiv devastiranja podmorja i staništa ježinaca i priljepaka drobljenjem kamenja i miniranjem stijena

MA
malidiv
12:24 27.10.2009.

Gdje su sad Jack Lalanne i njegov magični sokovnik?

Avatar Gump, Forrest
Gump, Forrest
12:42 27.10.2009.

Vito, mislim da više sile i kontejnerski promet nemaju veze s Markom Polom, a naravno da je posada potpuno nedužna, odjedanput, kao grom iz vedra neba, niotkuda se pred pramcem pojavio otok...