Razbojništvo u zadarskim Plodinama počinio djelatnik

09.12.2008.
u 22:56
Pogledaj originalni članak

ZADAR - Zdenko Budanović, 50-godišnji djelatnik TC-a Plodine, u 16 sati uz kaznenu prijavu zbog razbojništva privodi se istražnom sucu Županijskog suda u Zadru.

Policija je utvrdila da je upravo on sinoć oko 21.25 sati u Ulici Jadranska cesta izvršio razbojništvo u trgovini Plodine gdje je i zaposlen. Naime, on je izvan radnog vremena maskiran potkapom sačekao djelatnice iza stalaže s kozmetikom, a u trenutku kada su djelatnice prolazile pored te stalaže, zaskočio ih je, jednu od njih udario šakom, ukrao dnevni utržak i pobjegao.

Jedna od djelatnica krenula je za njim, no ubrzo je odustala u namjeri jer je prema njoj uperio pištolj. Ubrzo nakon dojave, u Ulici Frane Kršinića, policajci su ga našli skrivenog u žbunju te ga uz uporabu prisile doveli u postaju. Ukrao je oko 36.000 kuna.

Inače, Budanovića se još tereti da je 9. veljače u istom centru počinio razbojništvo tako što je maskiran gumenom maskom s likom zvijeri, u uredu prišao zaposlenici dok je prebrojavala novac, odgurnuo je i sa stola ukrao oko 70.000 kuna.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr