Obiteljski obračun

Pucao u zeta od kojeg je njegova kći bježala 7 puta

Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
pucao
Foto: Facebook
zima
Foto: Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
krvavo stubište
08.04.2010.
u 14:37
Kristina Zima tvrdi da ju je muž godinama zlostavljao. Vedran Zima nije htio komentirati slučaj i suprugine navode.
Pogledaj originalni članak

Slavo Boban (50) priveden je istražnom sucu Županijskog suda u Karlovcu. Večer ranije taj domar u PU karlovačkoj metkom iz pištolja koji zakonito posjeduje pucao je u vrat i lice svog zeta Vedrana Zime (29), koji je vozač.

>>Djelatnik policije nakon prepirke iz pištolja pucao na svog zeta

Bračne nesuglasice

Događaj se zbio u 20.10 sati u karlovačkoj četvrti Novi Centar. Potresao je grad na četiri rijeke, a motiv su najvjerojatnije bračne nesuglasice između Zime i Bobanove kćeri Kristine. Supruga V. Zime i kći S. Bobana, Kristina Zima (27) tvrdi da se radi o kulminaciji nasilničkog ponašanja njezina supruga.

Kaže da je takav postao kad je bila trudna s njihovom danas trogodišnjom djevojčicom. Malena je jedini svjedok preksinoćnje obiteljske tragdije.

– Vedran tri godine prijeti svojoj i mojoj obitelji. Ne pije, ali kao da je lud. Pokrećem brakorazvodni postupak – kaže K. Zima, koja u Zagrebu radi kao medicinska sestra.

Od njega je bježala, nastavlja, sedam puta tijekom trogodišnjeg braka. Uvijek ih je mirio Slavo.

Jednom je prilikom muža, s kojim živi u stanu u četvrti Gaza, prijavila policiji zbog nasilja u obitelji.

Prijetio ubojstvom

– U ponedjeljak mi je prijetio nožem pred djetetom, jer sam mu rekla da se ne brine dovoljno za bolesno dijete. Prijetio je da će mi baciti nož u glavu i prerezati mi vrat. U utorak je optužio mene i moju obitelj da smo mu stavili urok na automobil zbog čega se pokvario. Ošamario me. Odgurnula sam ga od sebe. Uhvatio me za vrat i počeo daviti. To je vidio i njegov djed koji mu je prigovorio zbog ponašanja. Tada je Vedran i njemu zaprijetio ubojstvom. Po tome što u stanu nije bilo moje i djetetove odjeće, valjda je zaključio da sam ga napustila. Došao je potom do stana mojih roditelja. Dalje ne znam što se događalo – nastavlja K. Zima.

Oružanom je prethodio verbalni obračun. Bobanu je izmjereno nakon incidenta 0,90 g/kg alkohola u krvi. Njegova žrtva Vedran Zima nije htio komentirati slučaj i navode svoje supruge. Život mu nije ugrožen. Oporavlja se u karlovačkoj Općoj bolnici.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

OB
-obrisani-
17:20 08.04.2010.

Pa stvarno ne kužim žene koje trpe! To je isto neka vrsta ludila! Ako skužiš da je čovjek postao nasilan onda nemaš što čekati! Slušao sam i isprike o djeci jer kao trpe zbog djece! Ma što to djeca imaju dobrog od toga što ona trpi a djeca gledaju i osjećaju sve to! Bar je danas lako dobiti razvod!

BA
bazzaretta
18:45 08.04.2010.

@Ischmidt (i sve vas ostale koji se slazete s njim): Treba biti u necijoj kozi prije nego sto pocnete osudjivati. Zivjeti sa ljudima kao sto je taj doticni Zima je vrlo komplicirano. Takve osobe znaju vrlo dobro manipulirati ljudima, a vec nam je svima poznato kako nasa policija (ne)rijesava problem nasilja u obitelji. Otac je upucao zeta jer je znao da ce zet prije ili kasnije poubijati cijelu obitelji pa zatim i sam okoncati svoj zivot. Takvi kao sto su on nemaju sto izgubit kad ih supruga ostavi, postanu ocajni i zele osvetu. U konacnici, nadam se ce otac biti oslobodjen a za nasilnika zelim dug i bolan oporavak da osjeti isto to sto i on prouzrukuje svojim bliznjima.

KA
karlovcankica
20:13 08.04.2010.

Ona ga je trebala sama upucati, a ne da to ucini njezin otac!