Prvih osam kandidata branilo svoje programe pred Vijećem HRT-a

Foto: hrt.hr
hrt logo
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Branko Debeljak
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Marko Malnar
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Frano Maletić
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Ivanka Lučev
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Nikola Kristić
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Zoran Kalinić
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Veljko Jančić
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Boško Grubić
03.02.2010.
u 17:35
Nakon desetominutnih predstavljanja prvih osam kandidata za novoga glavnog ravnatelja uredno je, kao u školi ili na ispitu, odgovaralo na pitanja vijećnika, među kojima je bilo i teških i znakovitih...
Pogledaj originalni članak

Unatoč tome što su im nedostajala dva vijećnika – Ilija Rkman zbog službenog puta u Bruxelles, a i stolac dopredsjednika Siniše Grgića bio je prazan – Programsko vijeće HRT-a vrijedno je i savjesno obavilo svoju “razrednu misiju”.

Nakon desetominutnih predstavljanja prvih osam kandidata za novoga glavnog ravnatelja uredno je, kao u školi ili na ispitu, odgovaralo na pitanja vijećnika, među kojima je bilo i teških i znakovitih...

Tako je, primjerice, “profa” s najkompleksnijim pitanjima bio Damir Grubiša, (pa je zbog toga čak i zaradio opomenu od predsjedajućeg Vijeća Z. Milasa), u britkosti i izravnosti pitanja prednjačile su Marina Škrabalo i Sanja Modrić, a i “razrednik” Milas ovaj je put bio vrlo strog ispitivač.

Pripremili su se, očito, i vijećnici i kandidati, među čijim je odgovorima bilo i zanimljivih iskustvenih teza (u prvoj su skupini, naime,  većinom bili kandidati iz kuće), a bilo je i ambicioznih, preiscrpnih powerpoint-prezentacija (poput onih Nikola Kristića, Boška Grubića i Marka Malnara) te ponekih vrlo znakovitih odgovora. Sutra se nastavlja predstavljanje druge sedmorke, a potom se čeka dan kad će se (ionako krnje) Vijeće napokon skupiti u cjelovitoj postavi da bi moglo pristupiti glasovanju. No, čini se, ne prije idućeg utorka ili srijede.

Kakav je program prvih osam kandidata pročitajte u nastavku teksta:

Veljko Jančić

Ako me izaberete, sigurno se neću držati onoga pravila da se glavni ravnatelj neće miješati u program! Pretplatu možemo opravdati samo dobrim programom, a loš program nanosi veće štete od svih afera!

Zoran Kalinić

U sustavu pretplate prikupljao bi pristojbu i putem GSM-a, a u programskom smislu pozornost bi dao kulturi, znanosti i obrazovnim emisijama po uzoru na BBC...

Franjo Maletić

Bez neovisnog Programskog vijeća i neovisnog glavnog ravnatelja nema javne televizije. Političke elite ne mogu upravljati HRT-m i ja ću znati kako ih maknuti od javne televizije!

Marko Malnar

Smatram da prijedlog restrukturiranja kuće već postoji i može se 
početi 
primjenjivati odmah, isto kao i nova sistematizacija...

Branko Debeljak

Nemam čarobnu formulu jer kuća nam je sada nakaradna institucija: da li ići u rušenje pa graditi sve iznova ili u sanaciju? A dogodila se i zloupotreba Dramskog programa pa cvatu vanjske produkcije

Boško Grubić

HRT mora izići iz silosa i djelovati zajedno. Radne jedinice ne mogu biti same za sebe, potreban je timski rad, a u restrukturiranju bih spojio Glazbenu proizvodnju i Hrvatski radio...

Nikola Kristić

Dopisništva su glava ove kuće, no s racionalnim brojem ljudi, a Orfej je tvrtka-kći koju treba vratiti majci... I zato, u ime kuće, izaberite ravnatelja ma tko on bio, samo nemojte više prolongirati!

Ivanka Lučev

Na HRT-u nedostaje semafor: crveno, zeleno i žuto svjetlo, koje bi nam stalno pokazivalo gdje smo! Na mom je programu surađivalo nekoliko ljudi iz kuće kako bi se pokušalo spasiti što se spasiti dade...

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

SC
Shiny Coward
18:05 03.02.2010.

Prava šteta što izostade Siniša Grgić. Ako je danas zgotovio s Bajićem možda stigne sutra. Ipak je on najveći stručnjak za moral, financije, etiku i druge stvari koje trebaju krasiti novog ravnatelja. http://www.vecernji.hr/vijesti/kriminal-otoku-znanja-pod-istragom-grgic-hrt-a-clanak-90969 Bilo bi šteta da Grgić ne postavi par ključnih pitanja.

OB
-obrisani-
23:17 03.02.2010.

Britka i izravna pitanja Modricke i Skrabalice su vjerovatno bile tipa: Volite li Jugoslaviju ? A ista ili slicna su bila i \"profesorska\" Grubisina ? Kako to da niste spomenuli pitanja Crnogorca predstavnika veca srpskih opstina ? Nije ih bilo ili su bila preizravna i prebritka ? I to nam bira ravnatelja hrvatske radio-televizije ?