Incident kod Mrkoplja

Propucanog migranta prijavit će za napad

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Migranti i policija
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Migranti
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Migrant
28.11.2019.
u 22:20
Na području Mrkoplja policajci su zatekli migrante, od kojih je jedan, kažu, pružao otpor i došlo je do pucanja
Pogledaj originalni članak

Desetak dana nakon što je policajac nedaleko od granice sa Slovenijom, kod Tuhobića, propucao ilegalnog migranta, isti se slučaj dogodio na području Mrkoplja. Naime, kako je priopćeno iz Policijske uprave primorsko-goranske, u srijedu u kasnim popodnevnim satima, na širem području Mrkoplja, “policijski službenici PU primorsko-goranske, koji sukladno zaključcima sastanka predstavnika policije i lokalnih vlasti na navedenom području provode pojačane aktivnosti na suzbijanju nezakonitih migracija te prevenciji imovinskih delikata, zatekli su grupu nepoznatih osoba.

Prostrijeljeno rame

Tijekom policijskog postupanja jedna od zatečenih osoba, u namjeri da spriječi policijskog službenika u obavljanju službene radnje, pružala je aktivan otpor i na taj način svojim djelovanjem prouzrokovala opaljenje iz vatrenog oružja policijskog službenika, kojom prilikom je došlo do posljedičnog zadobivanja ozljeda. Osobi je odmah pružena hitna medicinska pomoć te je zbrinuta. Prema prvim neslužbenim informacijama radi se o lakšoj ozljedi. Policija utvrđuje sve okolnosti pod kojima se događaj odvio”, navodi se u policijskom priopćenju.

Kada se oporavi – navodno je zadobio prostrelnu ranu ramena – migranta čeka, kako doznajemo, osim za ilegalan ulazak u Hrvatsku, i prijava za prisilu prema policijskom službeniku, odnosno zato što ga je napao. Za sada nije poznato iz koje je države ilegalac podrijetlom, kao ni ostali s kojima je bio u grupi koja se navodno pokušala oduprijeti policijskoj intervenciji. Iz dosadašnje prakse, teško da je itko od ilegalaca i imao dokumente sa sobom.

Život u strahu

Nakon propucavanja kod Tuhobića priopćenjem se bio oglasio i Sindikat policije Hrvatske navodeći kako sindikat “pozdravlja djelovanje svih policijskih službenika angažiranih na zaštiti državne granice u ovom teškom razdoblju tijekom kojeg je u porastu broj osoba koje pokušavaju ilegalno stupiti na teritorij Republike Hrvatske. Savjesno i profesionalno djelovanje hrvatskih policajaca nužno je za očuvanje državnog integriteta i sigurnosti građana, kao i za ispunjavanje svih obveza koje je Republika Hrvatska preuzela ulaskom u Europsku uniju te drugim oblicima međunarodnih sporazuma i udruživanja kojima je pristupila”.

Iako iz MUP-a čelnici sve vrijeme uvjeravaju da je granica sigurna, a policije dovoljno, stanovništvo koje se nalazi na migrantskoj ruti živi u strahu, svjedočeći vrlo čestim provalama u kuće i vikendice, a evidentirani su i slučajevi krađe osobnih automobila. Noću se ne izlazi ako se baš ne mora, radi vlastite sigurnosti. 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

KA
Kal
23:39 28.11.2019.

Kakvu kompenzaciju ušao je u državu bez dokumenata još pokušava policajca sprijećiti da obavlja svoje dužnosti još je dobro i prošao u drugoj državi za to bi mu plicajac prosviro glavu.

DU
Deleted user
22:33 28.11.2019.

Nisam ni mislio da ce mu ponuditi kompenzaciju. Udri po nejakom!!