Vijeće Filozofskog fakulteta:

Privremena uprava nije raspisala jesenski upisni rok

Privremena uprava nije raspisala jesenski upisni rok
29.09.2020.
u 21:09
Privremena uprava izravno je ugrozila primarnu djelatnost našeg fakulteta i spriječila upis studenata u jesenskom roku, tvrdi Vijeće Filozofskog fakulteta u Zagrebu
Pogledaj originalni članak

Članovi i zamjenici Vijeća zagrebačkog Filozofskog fakulteta na adresu rektora Damira Borisa, članova Sveučilišnog savjeta te članova Senata odaslali su pismo u kojem upozoravaju na nekompetentnost privremene uprave Filozofskog fakulteta. Privremena uprava na čelu s privremenim dekanom Miljenkom Šimpragom postavljena je odlukom Borasa, a predstavnici Vijeća sad u dopisu tvrde da ta uprava nesavjesnim upravljanjem ugrožava interes studenata i samog fakulteta.

- Na sjednici Vijeća Filozofskog fakulteta 16. rujna saznali smo da privremena Uprava nije raspisala jesenski upisni rok za preddiplomske studije iako je ostao još znatan broj slobodnih mjesta. Naime, u ljetnom je roku upisano 935 studenata, a ostalo je nepopunjeno 107 mjesta ili 10,5% kvote. Pritom nije popunjeno čak 13 studija - poručili su članovi Vijeća naglašavajući da je interesa za upis među studentima bilo.

"Privremena uprava izravno je ugrozila primarnu djelatnost našeg fakulteta i spriječila upis studenata u jesenskom roku. S druge strane, konkurentski su studiji tu priliku itekako uspješno iskoristili. Osim što smo time spriječeni u korektnom obavljanju poslova od javnog interesa zbog kojeg su fakulteti osnovani, zakinuti su naši potencijalni studenti i ugroženi pojedini studijski programi, a Fakultetu je nanesena znatna financijska šteta", pišu u svom dopisu članovi Vijeća Filozofskog fakulteta.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.